Yhteen taotut – Kokkolasta Turun kautta Ruotsi-Suomen sotiin

yhteen-taotut-markkinointikuvaYhteen taotut on saanut innostuneen vastaanoton ensimmäisiltä lukijoiltaan. Kirja julkaistiin 19.5. yhtä aikaa suomeksi ja ruotsiksi  nimellä Smedjan vid Sunden.

Vuosi 1654 oli merkityksellinen Suomelle, jota kutsuttiin tuolloin Ruotsin Itämaaksi. Valtakuntaa oli johtanut siihen saakka Kustaa II Adolfin ainoa tytär Kristiina ja hänen hallintokautensa oli ollut rauhan, taiteen ja kulttuurin aikaa. Koska Kristiina oli kääntynyt katoliseksi, hänen oli kuitenkn luovuttava kruunustaan. Jatkaisiko uusi kuningas Kaarle X Adolf Kristiinan viitoittamaa tietä, vai johdattaisiko hän Ruotsin uuteen sotaan?

Pohjanmaan väki oli 1600-luvulla jumalaa pelkäävää, ja taikausko ja noitavainot ovat arkipäivää. Onnen määräsi syksyn sato tai sen niukkuus, ja ihmisen paras tuki oli perhe ja ankara työ. – Näistä lähtökohdista Lars Strang kertoo nuoren kokkolalaisen Antti-sepän ja karjalaisen orjapiian Ainin tarinan.

Yhteen taotut on historiallinen seikkailuromaani, jonka kerronta ja maailma ovat sukua Mika Waltarille – Strang tavoittaa henkilöidensä kasvutarinaan samaa  vilpittömyyttä ja idealismia. Samalla kirja tuo Suomen historiallisen romaanin kartalle vahvan ja omanarvoisen seutukunnan, ruotsinkielisen Pohjanmaan.

“Kirkkoherra Falander oli poistunut juuri Ainin ja Elsan luota. Hän oli käynyt antamassa heille heidän syntinsä anteeksi, koska aina oli se mahdollisuus, että jompikumpi heistä ei selviäisi hengissä rangaistuksestaan.

”He tappavat meidät”, Elsa kuiskaisi.

”Ole hiljaa…”, Aini tiuskaisi vastaan. ”Me molemmat selviämme kahdeksasta raipaniskusta. Pappi halusi vain valaa meihin uskoa, että tietäisimme, että emme enää rangaistuksen jälkeen olisi syntisiä.”

lars-strang-kuvaaja-hilkka-strangLars Strang on syntyperäinen kokkolalainen, joka on tehnyt työuransa yritysjohtajana Espoossa ja Tukholmassa.

Yhteen taotut on Strangin ensimmäinen historiallinen romaani.  Wsoy on julkaissut häneltä 2013 ja 2015 kaksi rikosromaania.

Lars Strang: Yhteen taotut
ISBN 978-952-7130-13-1
384 s.Myynnissä 19.5. alkaen,  hyvinvarustellut kirjakaupat
sekä Aarnin verkkokauppa kustannusaarni.fi/verkkokauppa
Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi