Lars Strang: Pohjanpolku (e-kirja)

9,00

Lars Strangin toinen historiallinen teos Pohjanpolku, jatkaa kokkolalaisen Smedsin / Seppälän suvun historiaa, joka esiteltiin teoksessa Yhteen taotut* (2016).  Sukupolvet ovat vaihtuneet, mutta Kokkolan Suntin varren Sepän pajan kylmenee jälleen. Ison Vihan uutiset kertovat Venäjän kasakoiden hirmuteoista Vaasan ja Pietarsaaren kaupungeissa. On aika paeta, joko kohti pohjoista Pohjanpolkua, tai metsäpirtteihin maan alle.

Osasto:

Kuvaus

Pohjanpolku jatkaa Strangin Kokkola-sarjaa. Hänen ensimmäisestä historiallisesta romaanistaan  Yhteen taotut –teoksesta sanottua:

”Pohjanmaan ja Ruotsin 1600-luvun jälkimmäisen puoliskon vaiheisiin perehtynyt Lars Strang on luonut lukuromaanin, jossa reaalihistoria on läsnä, ei selittelevin faktoin, vaan luontevana osana tarinaa.

Yhteen taotut osoittaa faktojen tuntemuksen merkityksen myös mielikuvituksen käytölle. Sikäli liikutaan vaikkapa Mika Waltarin tai Laila Hirvisaaren jäljillä.

Aikakauden taitekohdat tuntuvat yksityisissä kohtaloissa. Seikkailu ei vie epookin uskottavuutta. Historiantutkimus siivittää eläväistä kerrontaa.” (Keskisuomalainen, Teppo Kulmala 18.10.2016)

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi