Karoliina Heinola: Hitonhauta ja muita puolielävien kohtaloita (e-kirja)

9,00

”Kuule, ethän sinä ole vain niitä tyttöjä?” Tunnen vereni kohahtavan. Äijän on parasta valita seuraavat sanansa hyvin tarkkaan.”Tarkoitan että, et ole sekaantunut niihin…”

Hän madaltaa ja hiljentää ääntään melkein kuiskaukseksi.

”…saatananpalvontakuvioihin.”

Nielen naurunremakkani. Se on vaikeampaa kuin aamulla syömieni lasinsirujen kurkkuun työntäminen.

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Puolieläviä on niin monta kuin kadotettuja sieluja.

Kaikkien elollisten taival ei lopu kuolemaan: joistakin tulee Puolieläviä, kirottuja, hylättyjä ja kostonhimoisia olentoja.

Voimakas esikoiskokoelma tempaisee lukijansa arkitodellisuuteen, jossa tavalliset ihmiset joutuvat kohtamaan sisällään lymyävän pimeyden. Yöpuolelle siirtyneet vainajat ovat onnistuneet välttämään Luonnon ikiaikaisen järjestyksen ja odottavat tilaisuutta palatakseen elävien maailmaan.

Heinola käyttää suomalaisesta muinaisuskosta ja kansanperinteestä tuttuja aineksia, mutta luo samalla oman, tarinasta toiseen kasvavan mytologian. Puolielävät ovat persoonallisia olentoja, jotka sotkeutuvat nykyajassa elävien ihmisten elämään. Vaaraan joutuvat niin ahneutensa sokaisemat kuin rakkautta tai hyväksyntää janoavat ihmiset.

Taidokkaasti Heinola yhdistää arkikuvauksen lomaan groteskeja ja absurdeja elementtejä. Tarinoiden jälkeen suomalainen järvimaisema ja metsä näyttäytyvät mystisempinä ja vaarallisempina kuin koskaan ennen.

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi