Sirpa Ruotsalainen-Niskanen: Kyläni, kaupunkini

28,90

“Kylä avautuu jyrkkien mäkien alla, saavuttiinpa sinne idästä, lännestä tai pohjoisesta, ja sen läpi virtaa joki ja kanava. Peltoaukeat, niityt sekä laajat kuusi- ja mäntymetsät, koivikot ja haavikot täplittävät maisemaa. Siellä täällä väikkyy vesi: lampi, pieni järvi, kiemurainen joki, joka laskee suurempaan järveen.

Kotikylässäni paistoi aina aurinko. Kesät olivat lämpimiä ja talvet oikeita talvia pakkasineen ja valtavine lumikinoksineen. Niin vietin lapsuuteni ja nuoruuteni siskojeni Ailan ja Maijan sekä vanhempieni Lainan ja Ilmarin kanssa.

Me olimme Nousiaisen perhe.”

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

HYVÄNTUULINEN ESIKOISTEOS MAASEUTUIDYLLISTÄ

Kirjailija Sirpa Ruotsalainen-Niskanen on kotoisiin Pielaveden Laukkalan kylästä, ja siellä hänet tunnetaan vieläkin Päivölän kauppiaan tyttärenä. Kyläni, kaupunkini vie lukijan aitoon pohjois-savolaiseen maalaisidylliin, jossa esineillä on vielä vanhalle kansalle tutut nimet kuten peilari, sihvilävanu, kompiaiset tai kartiinit. Hyväntuulisisissa tarinoissa matkustetaan välillä myös Keiteleen ja Kiuruveden puolelle. Myöhemmin tarinapakki täyttyy nuoren naisen kokemuksista Kuopiosta ja lopulta Lappeenrannasta, jossa kirjailija teki suurimman osan työurastaan.

Suosittelemme Kyläni, kaupunkini -teosta luettavaksi ääneen hoivakodeissa, niin vanhoille, kuin päiväkoti-ikäisille lapsille. Kirja muistuttaa ja kasvattaa kiinnostusta omaan ja suvun historiaan.

Teos on ilmestynyt 30.8.2019!

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi