KOHTI UUTTA KIRJAA 2018! (e-kirja)

9,00

Kohti uutta kirjaa – Kirjoittajan opas (98 sivua)

[membersonly]Lataa teos e-kirjana
[/membersonly]

Kohti uutta kirjaa – kirjoittajan opas on Kustannus Aarnin ja Hopeantakojat ry:n julkaisema opaskirja kaikille suorasanaisen tekstin kirjoittajille.  Opas on suunnattu erityisesti kirjoittajille, joiden haaveena on kirjoittaa oma kaunokirjallinen romaani.

Teoksen kirjoittaja on FM, kirjailija Pasi Luhtaniemi. Luhtaniemi teki ylemmän korkeakoulututkinnon kerrontatieteestä, ja hän on julkaissut kaksi romaania (Sokea piste 2013, Viattomat 2015).

Luhtaniemi toimii Hopeantakojat ry:n vastuuvalmentajana.

Opasta myydään e-kirjana ja word-tiedostona* 2.1.2018 alkaen hintaan 9€

* Word -tiedosto on ladattavissa Aarnin tilaajille tästä linkistä.

  • lisätietoja: https://kustannusaarni.fi/ryhdy-tilaajaksi/
  • oppilaitostilaukset ja tarjouspyynnöt: toimitus@kustannusaarni.fi
Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Ote kirjasta:

… Kerronnan fokalisaatio eli kerronnan näkökulma on romaanin ehkä tärkein yksittäinen kerronnan osa-alue. Palaamme Lahti – Helsinki -moottoritielle ja Mäntsälän Shellille, jonne autokuntamme on päättänyt pysähtyä kahville.  Tutkimme kerronnan näkökulman mahdollisuuksia esimerkkien avulla

Mäntsälän Shell, versio 1 – Kertoja-henkilö minäkertojana

Otatsä jotakin kahvin kanssa? Pete käveli tiskille ja suoraan kahvikuppien luokse. Hän poimi telineestä kaksi valkoista kuppia. Kassalla oli kivannäköinen likka, punainen kevyt t-paita, purkka suussa. Minä korjasin lippistäni enemmän eteen, koska se oli niin siistimmän näköistä, ja seurasin perässä. Niin Peteä: kysyy eikä odota vastausta.

Kassa hymyili. Olisi tehnyt mieli sanoa sille jotakin hauskaa, mutta isoveli vei nyt showta. Se heilutti kortillaan jo lähimaksua. Ei ollut jättänyt mulle taaskaan maitovaraa.

Mä löysin siskon. Me mennään moikkaamaan sitä Vantaalle.

Mitä se oikein sanoi? Siskon? Kassakin oli pysäyttänyt hetkeksi jauhamisen, ja katsoi meitä nyt uteliaana.

Sori, käytit sä maitoa? Mä unohdin taas.

Ei sillä niin väliä, voin mä juoda mustanakin, valehtelin.

Veljesten kahvinostokohtausta Mäntsälän Shellillä jauhetaan tässä luvussa yhtä hartaasti kuin esimerkin kassaneiti jauhaa purkkaansa. Koitan havainnollistaa lyhyen kohtauksen avulla, miten kerronnan fokalisaatio vaikuttaa suoraan siihen, mitä informaatiota lukijalle annetaan ja miten sitä halutaan tulkittavan. – Romaanin teksti piilottaa ja pihtaa vähintään yhtä paljon kuin paljastaa, ja lukijan tehtävänä on täyttää tekstin aukkopaikat omalla tulkinnallaan.

Versio 1 on kirjoitettu minäkertojalla, ja tekstin puolivälissä käy ilmi, että kertoja on pikkuveli, joka seuraa isoveljeään Peteä tiskille. Tapahtumat ja asiat tulkitaan näin pikkuveljen näkökulmasta…

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi