Selma Kaasinen: Araukaria

Nuori tutkija Ronja herää vahvasta kipulääkekoomasta valkoisessa sairaalahuoneessa. Mieli on tokkurainen ja sumea, eikä ruumiskaan tunnu omalta. On kuin kehoa peittäisi vieras iho siellä, missä sitä pääsee varovasti tunnustelemaan, eikä sen suhteetkaan tunnu oikeilta. Mieli ei suostu muistamaan, miten tähän on tultu, eikä asiaa helpota, että vanha äiti touhottaa jotakin kukkien kanssa. Viimeksi Ronja muistaa ajatelleensa englanniksi, huutaneensa kauhusta englanniksi, ja nyt hän kuulee äitinsä visertävän pohjois-karjalaa.

 

Araukaria vie lukijan huimalle matkalle niin Yhdysvaltojen yliopistomaailmaan kuin Australian New South Walesiin, seudulle, joka on tullut tutuksi viime vuosien uutiskuvien laajoista metsäpaloista. Araukarian mantereita yhdistää tuli ja sen kaiken tuhoava voima.

Araukaria on klassinen lukuromaani ihmisen hyvyydestä ja pahuudesta, petoksesta ja sen paljastumisesta, rakkaudesta, surutyöstä ja – lopulta – ajan parantavasta voimasta.

Selma Kaasisen Araukaria on romaani, joka olisi voitu yhtä hyvin kirjoittaa heti englanninkieliselle yleisölle. Kirjailija on asunut pari vuosikymmentä Australiassa.

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi