Pauli Loikkanen: Piirtäjä

28,90

 

Maailmankaikkeus on pölyä, joka piehtaroi painovoiman tunnelissa

Nimeke: Piirtäjä – romaani
352 sivua
Tekijät: Pauli Loikkanen (Kirjoittaja)
Kustantaja: Aarni
Julkaisuvuosi: 2019
Seudut: Parikkala, Joensuu,
Genre: Romaani 

 

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Pitkän ja ulkoisesti hienon uran tehnyt arkkitehti Antti Kivelä palaa lapsuudenmaisemiinsa viettämään syntymäpäiväänsä. Mukaan on kutsuttu jokainen, ja kutsussa toivotaan vierasseurueen ylenevän illan mittaan vaikkapa merkityksellisiin asioihin.

Piirtäjä on äänten romaani. Puheet ja totuudet kaikuvat suomalaiseen kesäyöhön niin kylän rahvaan kuin äkkirikastuneiden kaupunkilaisten ahnailta huulilta. Mutta kun juhlat ovat ohitse, alkavat “viimeiset käyttöpäivät”.

Maailmankaikkeus on pölyä, joka piehtaroi painovoiman tunnelissa, arkkitehti Kivelä punnitsee asioita kuin Veikko Huovisen Havukka-ahon ajattelija. Pauli Loikkasen Piirtäjä kirjoittaa suomalaisen kansankuvauksen 2020-luvulle. Ihminen sulautuu maisemaan, kuin aina, ja humaltuu maisemasta, jonka elimellinen osa hän on. Vain juna ja taksi kuljettaa häntä – vastentahtoisesti – myös kaupunkiin ja vastenmielisen liike-elämän syövereihin.

*

Piirtäjä on Pauli Loikkasen esikoisromaani. Loikkanen on tehnyt työuransa pankki- ja rahoitusalalla eri esimiestehtävissä Itä-Suomessa ja Helsingissa. Kirjailija asuu kotiseudullaan Etelä-Karjalan Parikkalassa.

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi