Lars Strang: Yhteen taotut

28,90

Yhteen taotut on Lars Strangin ensimmäinen historiallinen seikkailuromaani.  Seppä Antin ja hänen kihlattunsa Ainin elämä 1650 -luvun pohjanmaan rannikkokaupungissa järkkyy, kun Kaarle X aloittaa jälleen sodat kuningatar Kristiinan rauhan ajan jälkeen.

Teos on nuorten ihmisten kasvutarina Mika Waltarin historiallisten romaanien hengessä.

Tuotetunnus (SKU): 978-952-7130-13-1 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Eletään vuotta 1655 Pohjanmaalla, Kokkolassa. Ruotsia ja sen Itämaata johtanut kuningatar Kristiina on luopunut kruunusta ja lähtenyt maanpakoon Italiaan. Ilmassa oli huoli tulevaisuudesta, eikä kukaan oikein osaa sanoa, jatkaisiko uusi kuningas Kaarle X Kristiinan viitoittamaa rauhan tietä.

Tästä lähtökohdasta Lars Strang kertoo nuoren pohjalaisen Antti-sepän ja hänen kihlattunsa, karjalaisen orjapiian Ainin tarinan. Yhteen taotut on historiallinen seikkailuromaani, jonka kerronta ja maailma ovat sukua Mika Waltarin historiallisille romaaneille – Strang tavoittaa henkilöidensä kasvutarinaan samaa  vilpittömyyttä ja idealismia. Samalla kirja tuo Suomen historiallisen romaanin kartalle vahvan ja omanarvoisen seutukunnan, ruotsinkielisen Pohjanmaan.

Lars Strang on syntyperäinen kokkolalainen, joka on tehnyt työuransa yritysjohtajana Espoossa ja Tukholmassa. Wsoy on julkaissut häneltä 2013 ja 2015 kaksi rikosromaania.

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi