AARNIN KEVÄT ALKOI

Vuonna 2015 vietettiin ensimmäistä kertaa Kirjan vuotta. Vuoden aikana niin julkiset toimijat kuin kirjankustantajat ja kaupat pyrkivät nostamaan kirjaa esiin ilon ja elämysten lähteenä.

MITÄPÄ JOS VUOSI 2016 OLISI SEURAAVA KIRJAN VUOSI? –  Aarnin vuosi 2016 on tarinankertojien vuosi. Tätä on tulossa.

TARINOIDEN KEVÄT

Kustannus Aarni julkaisee keväällä kaksi rajun-kaunista kaunokirjaa kotimaisen laatukirjallisuuden laidoilta.

yhteen-taotut-markkinointikuvaEletään vuotta 1655 Pohjanmaalla. Ruotsia ja sen itämaata johtanut kuningatar Kristiina on luopunut kruunusta ja lähtenyt maanpakoon Italiaan. Ilmassa oli huoli tulevaisuudesta, eikä kukaan oikein osaa sanoa, jatkaisiko uusi kuningas Kaarle X Kristiinan viitoittamaa rauhan tietä, vai johdattaisiko hän Ruotsin uuteen sotaan.

Tästä lähtökohdasta Strang kertoo nuoren Antti Seppälän kasvutarinan sepän oppipojasta Turun ratsuväkirykmentin sotilaaksi, jonka historia heittää Kaarle X sotiin Puolaa, Saksia ja Tanskaa vastaan. Yhteen taotut ei ole kuitenkaan vain Antin tarina, vaan yhtä suuressa osassa on Seppälään nuorena piiaksi hankittu Aini, karjalainen nainen, jonka sukutilan idän vainolainen on tuhonnut muutamaa vuotta aikaisemmin.

Yhteen taotut on perinteinen historiallinen seikkailuromaani, jonka kerronta ja maailma tuovat väistämättä mieleen Mika Waltarin historialliset romaanit.  Strang tavoittaa henkilöidensä kasvutarinaan samaa vilpittömyyttä ja idealismia. Samalla kirja tuo Suomen historiallisen romaanin kartalle uuden vahvan seutukunnan, ruotsinkielisen Pohjanmaan.

Lars Strangin Yhteen taotut on kirjailijan ensimmäinen historiallinen romaani, ja se julkaistaan toukokuussa samaan aikaan myös ruotsin kielellä vaasalaisen Scriptumin kustanamana.

ilm. Toukokuu 2016
sivuja n. 380
kovakantinen, ISBN 978-952-7130-13-1
e-kirja, ISBN 978-952-7130-14-8

teos ennakkoon 20.1. alkaen :Btj, Kirjavälitys ja Booky.fi
e-teos ennakkoon 20.1. alkaen:  Elisa Kirjat, Ellibs-kirjakauppa

etukansi1-1

”Kävelin motellin sisäpihalle, huumaavan kirkkaaseen paisteeseen. Palasin pian varjoon tuntiessani eksyneeni jonkin vieraan voiman alle.”

Timo Teräsahjon Paskiaiset on kompromissitonta uutta proosaa. Teoksen kuusi novellia kertovat kaunistelematta haavoittuneista ja haavoitetuista ihmisistä. Itsekunnioituksensa hukannut Kullanmuru, veljensä kadottava Paskiainen tai ensimmäisessä työpaikassaan outoihin yötöihin joutuva Hyvä hoitaja ovat uhreja, joille Teräsahjo antaa vahvan oman äänen.

Paskiaisten maailma on karu ja riisuttu, mutta juuri  kun toivo tuntuu hiipuvan pimeyteen, kertoja kääntääkin äkkiarvaamatta kameran kulmaa ja näyttää lukijalle jotakin ennennäkemättömän kaunista.

Timo Teräsahjo on turkulainen kirjailija. Hänen esikoisteoksensa oli novellikokoelma Keksijän poika ja muita novelleja (2000, Gummerus), jonka jälkeen hän on julkaissut kolme romaania. Teräsahjo työskentelee psykologina kuntoutustyössä.

ilm. maaliskuu 2016
sivuja 160
kovakantinen,  ISBN 978-952-7130-10-0
e-kirja, ISBN 978-952-7130-15-5

teos ennakkoon 20.1. alkaen :Btj, Kirjavälitys ja Booky.fi
e-teos ennakkoon 20.1. alkaen:  Elisa Kirjat, Ellibs-kirjakauppa

 

Aarnin e-kirjasto on avattu!

elisakirjatVuosi 2016 on E-kirjan läpimurron vuosi myös Suomessa. 1980- ja 90-luvun sukupolvet käyttävät tabletteja ja älypuhelimia arjen kaikissa toimissa ja lukeminen on heille luonnollista juuri älylaitteelta.

ellibs-logo60Aarni julkaisee kaikki teoksensa myös e-kirjoina, ja voit ostaa ne Elisa Kirjojen, Ellibs -kirjojen tai AdLibriksen kirjakaupoista jo noin kuukausi ennen painetun teoksen julkaisupäivää.  Omien teoksiemme lisäksi julkaisemme e-kirjastossamme myös  Hopeantakojat -kirjoittajakoulutuksen  prässin käynyttä tieto- ja kaunokirjallisuutta

AARNIHOPEA – JULKAISUT ENSIN E-KIRJANA

aarnihopeaAarnin tietokirjat ja kokeilevampi kaunokirjallisuus julkaistaan vuodesta 2016 alkaen Aarnihopea-sarjassa. Teosten kustannuspäätökset tekee 3-jäseninen toimituskunta, ja jokaiselle teoskelle nimetään oma kustannustoimittaja.

Aarnihopea -sarja julkaisuista kerrotaan tarkemmin sarjan omalla sivulla. Kaikki Aarnihopea-sarjan kirjat  julkaistaan e-kirjana ja niitä markkinoidaan kustantajan omilla sivuilla. Kirjat ovat myynnissä Elisa Kirjoissa, Ellibs -kirjakaupassa ja AdLibris -kirjakaupassa.

Lue lisää Aarnihopea -tietokirjojista. 

 

Pieniä sankaritekoja siirtyy näyttämölle

rp_pienia-sankaritekoja-teoskuva-201x300-7f-201x300.jpgKustannus Aarnin historian ensimmäinen romaani, Satu Piispa-Hakalan Pieniä Sankaritekoja valmistuu näyttämölle 9. huhtikuuta 2016. Annan pikkuriikkiset hiilijalanjäljet johtavat Savonlinnan taidelukioon.  Näytelmän on dramatisoinut ja sen ohjaa näyttämölle Kira Boesen.

Lue lisää näyttämösovituksesta tästä linkistä! 

 

Tervetuloa vaikuttavien tarinoiden pariin  2016!

Pasi Luhtaniemi/ kustantaja
Kustannus Aarni

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi