Helena Waris & Janne Nykänen: Entropia

Vauhdikas jännitysromaani lähitulevaisuuden Suomesta, jonka maaseutu on tyhjentynyt.

entropia2-1Ilmestyt tyhjästä valehtelemaan minulle ja minun pitäisi ottaa sinut avosylin vieraakseni vailla mitään takuita? Ei näillä selkosilla tupsahdeta kylään noin vain, hemmetti soikoon, saati vaadita palveluksia. Inhimillisyys on yliarvostettua näinä aikoina.

Mustasta Tiistaista on kulunut seitsemän vuotta ja Suomi on rutiköyhä ja saastunut. Energiapula ja pilaantunut pohjavesi pakottavat ihmiset Pääkaupunkiin, jossa vielä riittää sähköä ja Cosmos-kypäriä. Alueidenhallintavirasto pitää maata tiukassa otteessaan Blood Brothers -jengin avustuksella. Sensurointi ja mustat listat ovat arkipäivää. Kansalaisia valvotaan siruilla.

Jon on reilu kolmekymppinen tyhjennettävällä seiskavyöhykkeellä sinnittelevä farmari, kirjojen ja vuohien ympäröimä erakko, jolla on salainen projekti. Kaupungin sykkeessä elänyt Marina, nelikymppinen näppinsä polttanut pintaliitäjä, kulkeutuu Jonin ovelle eräänä joulukuisena perjantai-iltana. Syrjäseutujen ahdingosta tietämätön nainen järkyttyy nähdessään maaseudun realiteetit. Mies puolestaan raivostuu aivopestyn naisen mielipiteistä. Mutta yhteinen sävel on pakko löytää, sillä kummallekin on eduksi, että Alueidenhallintavirasto pysyy loitolla. Kahden maailman yhteentörmäyksessä ei vältytä pintanaarmuilta tai kotikirurgialta, mutta muumimukit ja vanha suomalainen kirjallisuus auttavat tosipaikan tullen.

Entropia on tarina kahdesta ihmisestä, jotka kurkottavat maaseudun ja kaupungin välisen kuilun yli toisiaan kohti. Se on dystooppinen trilleri poliittisella, ekologisella ja humoristisella twistillä.

Teos Aarnin verkkokaupasta:

Painettu kirja

Painettu kirja

Sähköinen kirja Aarnin verkkokaupasta

Sähköinen kirja


E-kirja myynnissä myös:


Kirjailijoista: 

Helena-ja-Janne-(web)-1Entropia on ristiinalaisen pariskunnan Helena Wariksen ja Jannen Nykäsen ensimmäinen yhteinen kirja, jolle on suunniteltu jatkoa.

Helena Waris on aiemmin kirjoittanut kiitetyn Pohjankontu-trilogian, jonka eri osat ovat kukin saaneet Kuvastaja-palkinnon. Viikinkimytologiaa modernisti hyödyntävä Vuori oli Savonia-palkintoehdokkaana.


Helena Warikselle vuoden 2014 Kuvastaja -palkinto

helena-kuvastaja

Helsingin kirjamessut, Louhi-lava 23.10. klo 18.45

Helena Warikselle myönnettiin 23. lokakuuta Suomen Tolkien -seuran vuoden 2014 Kuvastaja -palkinto fantasiaromaanista Vuori (Otava). Waris on  ensimmäinen neljän Kuvastaja-palkinnon voittanut kirjailija, ja samalla toistaiseksi ainoa, joka on voittanut pakinnon jokaisella romaanillaan.

Vuoden 2014 ehdokkaiden niin sanotulle  “lyhyelle listalle” raati nosti myös seuraavat teokset: Maria Carole: Tulen tyttäriä (Osuuskumma), Jenna Kostet: Lautturi (Robustos), Silja Susi: Routamieli (Torni) ja Maria Turchaninow: Maresi: Punaisen luostarin kronikoita (Tammi). Kilpailuun osallistuivat vuonna 2014 julkaistut suomalaiset fantasiaromaanit.

Voittajakirjaa luonnehdittiin raadin piirissä seuraavasti:

“Ehyt, napakka, tiivis nykyaikainen fantasiatarina.” “Henkilökuva on tasapainoista.” “Romaani on kirjoitettu hyvin, se on mukaansatempaava, hauska ja jännittäväkin.” “Nykyaikainen ympäristö, esim. kännyköineen, tosi-tv-spekulointeineineen , viehättää ja toimii. Tarina ei ole pölyistä historiaa eikä sijoitu tyypilliseen fantasiamaailmaan.” “Oivallinen kokonaisuus”.

Kustannus Aarni on juuri julkaissut Helena Wariksen ja Janne Nykäsen Entropia -romaanin.

Aarni onnittelee lämpimästi voittajaa!

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi