Aarnin kustannusstrategia

”Kirjoja historiasta, nyky-Suomesta ja mahdollisista maailmoista”

Kustannus Aarnin kustannusstrategia 2022-2024  julkaistiin maaliskuun lopussa 2022.  Julkaisupolitiikkaamme ohjaa motto ”kirjoja historiasta, nyky-Suomesta ja mahdollisista maailmoista.”  Kustannusohjelmassamme korostuu samalla luonto: Marraskuussa 2020 päättyneen Minä ja metsä -kirjoituskilpailun voittajatekstit kertovat samaa tarinaa kohtalonyhteydestämme luontoon.

“HISTORIA”

Kustannus Aarnin toiminnassa Suomen historialla on ollut aina keskeinen osa.  Tietokirjoissa kustantamon käyntikortteja ovat laajat neliväriteokset Seili – Elon kirjoa (2020)  sekä Woikka – Voikkaa – Synty ja elinkeinoelämä (2021).  Tutustu vaikkapa niistä ajankohtaisimpaan Tähtilinnoituksen talot – elämää historiallisessa Haminassa (2021)

– Tapaa tapaa Haminan kaduilla venäläisiä kauppiaita ja sotilaita.  Lisää teoksesta tästä linkistä.

Historia korostuu myös Aarnin oppi- ja kaunokirjoissa. Ensimmäinen oppikirjamme Tutki ja tulkitse – Alakoulun historia I-II (2018-2019) on jo kovassa käytössä suomalaisissa kouluissa.

Romaaneissa Lars Strangin kaksi historiallista romaania Yhteen taotut (2016) ja Pohjanpolku (2018) ovat löytäneet varsinkin Pohjanmaan alueella ihmisten kirjahyllyihin. Lähihistoriaan liittyvät Pentti Salmelan Sankareita ja sankareiden varjoja (2020) sekä Pauli Loikkasen Piirtäjä (2019) sekä uusimpana Selma Kaasisen Araukaria (2021).

“NYKY-SUOMI”

Aarnin julkaisee vuosittain kiinnostavaa uutta kotimaista proosaa. Minä ja metsä -kilpailun ensimmäsenä sadonkorjuusyksynä 2021 julkaistiin Silja Vuorikurun huima lapsuudenkuvaus Kultalintu, mustasulka. Siljaa ja Kultalintua on sittemmin viety suomalaisessa mediassa. Katso esimerkiksi Yle Arenasta Flinkkilä – Kellomäki 9.4.2022. 

Syksyllä 2022 julkaisemme saman kilpailun toisen voittajan, Pirjo Kelan teoksen Mielimetsä. Teos antaa lyhytproosan keinoin  noin 150 suomalaisen kertoa oman ajatuksensa metsästä. Nuorin kertoja on 4-vuotias, vanhin 96-vuotias. Teoksen kuvituksena on taiteilija Anu Paljärven upeat akvarellit ja hiilityöt.

“MAHDOLLISET MAAILMAT”

ISBN 978-952-7130-68-1
/ ilm. 28.5.2022

Fantasia, spefi ja tieteiskirjallisuus ovat genrejä, joissa taru törmää aina todellisuuteen, ja siinä vaiheessa lukijaa alkaa usein ottamaan vatsanpohjasta. Aarnin spekulatiivinen fiktio on aina yhteiskunnallista.

Keväällä 2022 Aarnilta ilmestyy – jälleen Minä ja metsä -kilpailun satoa, Anne Martinin rankan ajankohtainen dystopia/fantasiaromaani Kallioon piirretty laulu. Kirjan lumoavan kauniin kansikuvan on piirtänyt Noora Jantunen. 

Aarnin kirjat eivät vanhene – tutustu vaikka Karoliina Heinolan Kauhunovelleihin vuodelta 2019. Hitonhauta ja muita puolielävien kohtaloita  sijoittui vuoden 2020 Tähtivaeltaja -kilpailussa viiden finalistin joukkoon. 

 Tervetuloa Aarnin kirjojen pariin vuosina!

 

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi