Draamaa ja rauhantekoa – Aarni Tampereen messuilla

Kustannus Aarni juhlii Tampereen kirjamessuilla 2.-3.12. peräti kahta tärkeää uutuusteosta. Sovitus on upouusi jännitysromaani kuolettavasta parisuhteesta. Rauhantekijä etsii 20 novellin ja esseen voimin ratkaisuja sodan ja rauhan kysymyksiin.

Tervetuloa kuuntelemaan lauantaina 2.12 kello 10.30 ja 16.30.

Ja Tervetuloa Aarnin osastolle 1.13. Löydät meidät helposti, kun kävelet infosta suoraan eteenpäin 30 metriä.


“Miksi et lähtenyt?”

SOVITUS

 

Yleisradion toimittaja Paula Tiessalo tarttui tiistaina 28.11. artikkelissaan  ajankohtaiseen aiheeseen, henkisen väkivaltaan parisuhteessa.  Juttuaan varten hän on haastatelut THL:n erikoistutkija Johanna Hietamäkeä.

THL:n uunituoreen Terve Suomi -tutkimuksn kertomat luvut ovat pysäyttäviä. Alle 40-vuotiaista naisista yli seitsemän prosenttia kertoo kokeneensa viimeisen vuoden aikana henkistä väkivaltaa. Erityisen vahingoittavaa on kumppanin elämän kontrollointi, joka voi pidempään jatkuessaan rikkoa ihmisen.

Hietamäen mukaan yleisin henkisen väkivallan muoto on lannistamis- tai nöyryyttämistarkoituksessa käytetty nimittely. Toiseksi eniten vastaajat kertoivat kumppaninsa rajoittaneen heidän yhteydenpitoaan esimerkiksi perheenjäseniin, sukulaisiin ja ystäviin.

***

Aarnin esikoiskirjailija Marita Toikka lähestyy hurjaa aihetta kaunokirjan keinoin. Sovitus on romaani, joka ei anna armoa parisuhteen kummallekaan osapuolelle, eikä varsinkaan sille, joka ei lähtenyt vaikka olisi voinut. Tampereen  kirjamessujen Dekkarilauantaina kello 10.30 kustantaja Pasi Luhtaniemi kysyy Marita Toikalta, miksi ei.

Voiko Sovitus toimia lukijalleen kuin Aristoteleen Katharsis, näyttää ja siten puhdistaa hänet ahdistuksen tunteista? – Kyllä, kaunokirja voi tehdä juuri tämän.


Kerronnan juhlaa

RAUHANTEKIJÄ

 

Ukrainan sota syttyi helmikuussa 2022.  Kukaan ei olisi osannut aavistaa silloin, että joulukuussa 2023 sota Euroopassa vain jatkuu. Juuri siksi mikään ei ole tällä hetkellä ajankohtaisempaa kuin Rauhantekijä,  niin henkilönä kuin ehtoina, jotka täyttyessään antavat rauhan neuvotteluille edellytykset.

Sodan ja rauhan kysymykset ovat monimutkaisuudessaan suunnattomia. Kustannus Aarnin kevään 2022 novelli- ja esseekilpailuun Rauhantekijä osallistui  111 kirjailijaa. Tekstien joukosta kirjaan siilautui kahdenkymmenen esseen ja novellin kärki.

Tampereella lauantaina 2.12. klo 16.30 julkistettava Rauhantekijä -kokoelma on moniäänisen proosataiteen juhlaa. Novellien ja esseiden tapahtumapaikkoina on niin Ukraina, Itä-Karjala, Florence Nightingalen Krimin sota, Lapin sodan Lokka, Konstantinopoli – kuin Bataranamin tasavalta Etelä-Amerikassa. Esseiden ja novellien keskiössä on yksilö, rauhanmarssijat, rauhanturvaajat, rintamavalokuvaajat…

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi