Marita Toikka: Sovitus

28,90
Kovakantinen, 223 s.
EAN: 9789527130797

“Älä ole niin sinisilmäinen.
Vain tuo lause, lähetetty salaisesta numerosta.

Katariina on saanut avioeronsa jälkeen toisen mahdollisuuden. Raine on älykäs ja urallaan menestynyt juristi, kumppani, jonka kosketus huumaa. Pian Katariina huomaa kuitenkin elävänsä kuin häkkiin ajettuna. Mitätöinti ja syyllistäminen on alkanut.

Sovitus on sairaskertomus. Samalla se on jännityskertomus rikoksesta, joka oli tehtävä ja rangaistuksesta, joka oli kärsittävä. Se on kertomus yhdestä kevään viikosta, kun luonto herää hennoimpaan vihreään ja linnut palaavat. Tuon viikon aikana Katariina yrittää ymmärtää, mitä hänelle ja Rainelle tapahtui, sovittaen yhteisten hetkien palasia yhä uudelleen paikoilleen.

Kouvolan kaupunginjohtajan Marita Toikan esikoisteos lepäsi lähes valmiina pöytälaatikossa melkein 15 vuotta. Kiitos teatterissa näkemänsä Myrskyluodon Maija -esityksen hän löysi riittävästi uskallusta kirjoittaa kirja valmiiksi. Vahvat naiset inspiroivat.

Marita Toikka on koulutukseltaan juristi, ja 2000-luvun alusta alkaen hän on toiminut virkahenkilönä eri kaakkois-suomalaisten kaupunkien johtotehtävissä.

Kirjasta sanottua:

“Sovitus on taidokkaasti kerrottu ja realistinen tarina siitä, mikä voi ajaa tavallisen ihmisen äärimmäisiin tekoihin. Se on realistinen tarina narsistin manipulointitaidoista, vaikutusvallasta ja minkä takia myrkyllisestä suhteesta voi olla vaikeaa lähteä. Toikan kerronta on miellyttävää lukea ja teoksen juoni koukuttaa lukijan heti ensimmäisiltä sivuilta lähtien.” (Saara Ylönen, Kirjamaa 10.2.2024)

“Ihan heti alkulauseista kirjan teksti imaisi mukaansa ja käsi puuduksissa skrollasin kaiken aikaa eteenpäin, että miten tässä käy. Koska aloitin töissä, niin eihän sitä kyennyt siellä lukemaan loppuun, joten paukkasi koti-ikävä ja sitten luin sen kotona loppuun. (…)  on äärimmäisen jännittävää, että miten tässä tulee käymään. Vaikka lopputuleman tietää alusta asti, mutta miten ja missä vaiheessa ja mitä kaikkea ehtiikin siinä sitä ennen tapahtua.” KIRJAVINKIT 1.12.2023, Kini Laine

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi