RAUHANTEKIJÄ

– 20 UUTTA TEKSTIÄ SODASTA JA RAUHASTA

EAN 9789527130803
ilm 20.10.2023
Suositushinta: 28,90

Kustannus Aarni järjesti keväällä 2022 novelli- ja esseekilpailun otsikolla Rauhantekijä. Kilpailuun osallistui  111 kirjailijaa joko esseellä tai novellilla. Tekstien joukosta kirjaan siilautui 20: esseen ja novellin kärki.  Teoksen  kirjailijat ovat Alaspää Minna. Ansas Kati-Annika, Bešlić Maria, Björn Annastiina, Hakkarainen Olli T.,  Hario Sampsa, Hemmilä Reino,  Kivelä Jerry, Kokkoniemi Tiina, Lintunen Venla, Luojola Taru, Lyytinen Taru, Nieminen Satu, Ojuva Uni, Pairo Emma, Pere Tuula, Pyykkönen Tarmo,  Salonen Paula, Suorsa Jaana ja  Säkkinen Johanna. 

 

Kilpailun tuomaristoon kuului Kustannus Aarnin Pasi Luhtaniemen lisäksi Kustannus etc:n Mika Kempas ja Enostone -kustantamon Kalle Niinikangas, joiden asiantuntijatyöstä tässä suuri kiitos.

Kohti rauhaa?

Keväällä 2022 kukaan ei olisi osannut aavistaa, että syksyllä 2023 sota Euroopassa vain jatkuu, jatkuu, jatkuu. Juuri siksi mikään ei ole tällä hetkellä ajankohtaisempaa kuin rauhan tekijät.

Sodan ja rauhan kysymykset ovat monimutkaisuudessaan suunnattomia. Rauhantekijät -kokoelma on kokonaisuus, jossa juuri moniäänisyys ja mitä erilaisemmat kertojan näkökulmat tarjoavat lukijalle tietoa ja kokemuksen, johon yksikään yksikään yksittäinen teksti ei yltäisi.

Novellien ja esseiden tapahtumapaikkoina on niin Ukraina, Itä-Karjala, Krimin sodan Konstantinopoli – kuin Bataranamin tasavalta Etelä-Amerikassa, ja kerrotun ajan  aikajänne kulkee 1800 -luvulta dystooppiseen tulevaisuuteen totalitarismin rampauttamassa Kaupungissa.

Niin esseiden kuin novellien keskiössä on yksilö, mutta rauhanmarssijan rinnalla kerrotaan sotilaasta, jonka mieli rikkoutuu ja rintamavalokuvaajan työstä.

Rauhantekijä on vakavan asian äärellä, mutta myös ironiaa ja sarkasmin keinoin. Katsomme itseämme ja nauramme itsellemme. – Tätä kaikkea on elää sodan ja rauhan maailmassa vuonna 2023.


LUE TEOS KIRJAMAASTA:

Kirjan arvostelukappale on 20.102023 alkanen median luettavissa Kirjamaa.fi -palvelussa. Kirjamaa on syksyn 2023 aikana avautuva kirjan arvostelukappalepalvelu, joka myös kirjoittaa myös itse kirjoista ja kirja-alan tapahtumista. Tutustu palvelun karttuvaan mediakirjastoon

Lue lisää https://kirjamaa.fi  

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi