Kohti uutta kirjaa 2019-20

Seitsemänosainen Kohti uutta kirjaa –kirjoittajavalmennus on tarkoitettu ns. tavoitteellisten kirjoittajien kovaan käyttöön.  Tavoitteellisella tarkoitetaan kirjoittajia, joka on valmis tekemään säännöllistä työtä, jotta hänen uusi suorasanainen käsikirjoitus – kauno- tai tietokirja – valmistuu lähimmän kahden vuoden sisällä. Valmennukseen on jatkuva haku. 

Kirjoittaja voi olla julkaissut aikaisemmin tai jopa rutinoitunut kirjailija. Kohti uutta kirjaa -valmennus purkaa suorasanaisen tekstin osiin kerrontatieteen menetelmillä ja siksi se tarjoaa jokaiselle kirjoittajalle ajateltavaa.

Kohti uutta kirjaa -verkkovalmennus on tarkoitettu proosan kirjoittajille  genrestä eli lajityypistä riippumatta. Voit tarkistaa nopeasti alla olevasta taulukosta, kuulutko kohderyhmään.

“Työstän seuraavaa käsikirjoitustani. Käsikirjoitukseni on muodoltaan lähinnä”:

Käsikirjoituksen muoto Valmennuksen soveltuvuus
romaani kyllä
novellikokoelma kyllä
essee- tai pakinakokoelma kyllä
elämäkerta* kyllä
esseistinen tietokirja* kyllä
runokokoelma ei
näytelmä ei
tieteellinen tietokirja tai opinnäytetyä ei
* Elämäkerta tai tietokirja, joka ei edellytä tieteellistä argumentointia.

Kontaktointi luottamuksella ja sähköpostise

Kohti uutta kirjaa on valmennuspaketti, jossa suurimman osan työstä teet sinä itse. Valmennus jakautuu seitsemään valmennustuntiin, joista kunkin teoriaosuuden muodostaa Kohti uutta kirjaa -teoksen vastaava pääluku.

Valmennettavan ja ohjaajan vuorovaikutus tapahtuu vain sähköpostitse. Näin tekemäsi harjoitukset pysyvät varmasti luottamuksellisina sinun ja valmentajasi välillä. Sinun ei myöskään tarvitse muistaa – toisin kuin verkkosivuilla tapahtuvassa valmennuksessa – hankalia henkilökohtaisia ja tuntikohtaisia salasanoja.

Tunnin teoriamateriaali lähetetään sinulle tiedostomuodossa .pdf (Adobe Acrobat –tiedosto). Voit tehdä harjoituksia ja lukea teoriaa suoraan tiedostosta, mutta suosittelemme, että teet valmennusaineistolle kansion, johon tulostat kunkin valmennustunnin materiaalin. Myöhemmin, valmennuksen 2. ja 3. oppitunnilla tulet huomaamaan kansion hyödyllisyyden, kun sinua kehoitetaan  lisäämään sinne ei-digitaalisia  aineistoja – lehtileikkeitä, valokuvia ym. ym.

Valmennustunnit

Kukin valmennustunti sisältää seuraavat kokonaisuudet:

a) Harjoitus – Mitä huolellisemmin, ‘tyhjältä pöydältä’  ja omaa itseäsi kuunnellen teet sen, sitä parempaan lopputulokseen pääset.
b) Teoria. – Teoriatekstin runko löytyy Kohti uutta kirjaa teoksesta
c) Kustantajan vinkkinurkka –  on bonuslukemisto kaikille, jotka kirjoittavat ja jotka haluavat tietää lisää kirjan tekemisen ja kirja-alan prosesseista. Vinkkinurkassa Aarnin kustantaja jakaa konkreettisia neuvoja, kirjoittamisen ergonomiasta ja tekstinkäsittelystä kirjan kustantamisen ja markkinoinnin vaihtoehtoihin saakka.

Valmennus etenee siten, että saat uuden valmennustunnin aineiston 1 – 4 viikon välein. Kun olet tehnyt tunnin harjoitustehtävän, lähetät sen takaisin valmentajallesi omassa aikataulussasi saman 1-4 viikon välein. Saat tehtäväpalautteesi samassa yhteydessä kuin seuraavan valmennustunnin materiaalin.

Valmennustuntien teoriaosion sisällöt:

  1. Lukijasta kirjailijaksi
  2. Aihe ja aineiston keruun aloittaminen
  3. Kohti omaa tarinaa
  4. Kuinka luoda kiinnostavia henkilöitä
  5. Kertojan näkökulma ja fokalisaatio
  6. Kertomakirjallisuuden lajityyppit ja oma tekstini
  7. Kohti omaa ilmaisua ja kieltä

Maksa vain seuraavasta oppitunnista

Kohti uutta kirjaa -valmennus on etenee modulaarisesti. Annamme samalla valmennukselle laatutakuun: maksat vain seuraavasta valmennustunnista. Mikäli tunnin sisältö ei tyydytä tai elämäntilanteesi muuttuu, etkä voi muista syistä jatkaa verkkovalmennusta, voit irtisanoa sen ilman eri perusteluita.

Koko valmennuksen hinta on 7 x 90 eli 630 euroa.

Bonukset valmistuville: Ehdolla Aarnin kustannusohjelmiin JA  kustannustoimitus JA  lausunto käsikirjoituksesta

Jos haet valmennukseen jo kirjoittamallasi käsikirjoituksella, voit käytää käsikirjoitustasi esimerkkinä tehdessäsi valmennuksen harjoituksia (oppitunnit 4-7). Kohti uutta kirjaa -valmennuksessa ei kuitenkaan tehdä varsinaisesti työtä koko käsikirjoituksesi kanssa, vaan se antaa sinulle edellytykset kirjoittaa käsikirjoituksesi valmiiksi.

Jos käsikirjoitus valmistuu vuoden sisällä valmennuksen päättymisestä, se on automaattisesti ehdolla Aarnin kustannusohjelmiin. – Katso lisää   https://kustannusaarni.fi/kasikirjoituksesta-kirjaksi-2019/.

Teemme myös vuoden 2020 alusta alkaen käsikirjoituksellesi yhden kustannustoimituksen, jossa tekstille on tehty kielenhuolto. Kielen osalta oikolukua vaille valmis käsikirjoitus on aina parempi, kun haet sille kustannussopimusta.  Valmentajanasi annan samalla tekstistä lyhyen lausunnon hyödynnettäväksesi harkintasi mukaan.

Kirjoittajavalmennuksen hinta on 90e/oppitunti. Hintaan kuuluu Kohti uutta kirjaa -teos, jonka saa jokainen valmennuksen aloittanut kirjoittaja.

Lähetämme painetun teoksen valmennuksen päätteeksi, tai jos se keskeytyy jostakin syystä ennenaikaisesti.

Esittely – valmennuksen vetäjä

Kohti uutta kirjaa – niin kirjana kuin valmennuskokonaisuutena – on yhden kirjailijan eli allekirjoittaneen näkemys siitä, miten suorasanainen teksti rakentuu, oli se sitten fiktiota tai faktaa. Kirjan teoreettisen perustan muodostavat 1980-90 -lukujen vaihteen kirjallisuuden maisteriopintoni erityisesti kerrontatieteessä eli narratologiassa.

Käytännön esimerkit olen poiminut omakohtaisesti koetulta kirjoittajanmatkaltani kohta 30 vuoden ajalta. Tärkein kokemusperäinen lähteeni ovat kuitenkin kaksi julkaistua romaaniani Sokea piste (Atena 2013) ja Viattomat (Aarni 2015)

Kuusankoskella 10.1.2019/ Pasi Luhtaniemi, Kustannus Aarni

Vain napin painallus enää…

Kun täytät alla olevan lomakkeen tai lähetät vapaan ilmoittautumsesi osoitteeseen pasi.luhtaniemi@kustannusaarni.fi, saat meiltä postia muutaman päivän sisällä yhteydenotostasi. Posti sisältää ensimmäisen valmennustunnin aineistot  sekä 90 euron laskun.

Kirjoittamisterveisin:

Pasi Luhtaniemi
kustantaja ja kirjoitusvalmentaja
suora sähköposti: pasi.luhtaniemi_at_kustannusaarni.fi
Kustannus Aarni

HAKEMUS AARNIN VERKKOVALMENNUKSEEN

Kenttiä ei löytynyt.

ⒸKohti uutta kirjaa1-7

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi