Kirjan uudet koordinaatit

Kustannus Aarni reivasi vuoden 2019 alussa kustannuspolitiikkaansa.  Tässä artikkelissa kerromme, kuinka merenkävijöille tutut koordinaatit rantautuvat Suomenniemelle. Paikallisuus on Aarnin uusi arvo. 

Koordinaatti 63.837527, 23.131302 – KOKKOLA

Kirjailija Lars Strang (oik.)  haastateltavana Kokkolan Suomalaisessa kirjakaupassa heinäkuussa 2018.

Paikassa 63 astetta 83 minuuttia 75 sekuntia pohjoista leveyttä, 23 astetta 13 minuuttia 13 sekuntia itäistä pituutta sijaitsee Kokkolan Suomalainen Kirjakauppa. Aarnin kirjailija Lars Strang on syntyperäinen kokkolalainen, ja hänen historialliset romaanit Yhteen taotut (2016) ja Pohjanpolku (2018) kertovat verevää tarinaa suomalaisten kohtaloista Pohjanmaan rannikolla.

Strangin romaani Yhteen taotut oli myynyt syksystä 2017 kesään 2018 kaupassa enemmän kuin saman genren valtakunnallinen ykkönen,  Enni Mustonen. Uusi Pohjanpolku -teos vahvisti entuudestaan Lars Strangin asemaa kotikaupungissaan, ja kirjojen joulumyynti -18 oli hyvä.

Kokemuksen innoittamana Kustannus Aarni vahvistaa seuraavassa Aarnihopea -julkaisusarjan toimintaperiaatteet, suuntaa antavat eurot ja tekijänkorvausprosentit.

Koordinaatti 60.59.00, 25.39.20 – LAHTI

Suojattu elämä -novellikokoelma esittelee suomalaisille lukijoille uuden kaupungin, Lahden! – Miten niin uuden? Lue todisteet Etelä-Suomen sanomista 2015

Suomalainen lukija on aina osannut arvostaa paikallisuutta. Missään ei Lauri Viitaa lueta yhtä innolla kuin Tampereella, eikä Kuopion kirjallisuus olisi mitään ilman Aapelia ja Sirpa Kähköstä.  Kustannus Aarni on päässyt osalliseksi kirjailijan ja lukijan kohtaamisista heidän yhteisellä kotiseudullaan Kokkolan lisäksi esimerkiksi Jyväskylässä, Mikkelissä ja Espoossa.

Vuoden 2019 seutumme ovat Lahti, Jyväskylä, Pohjois-Savo, Etelä-Karjala ja Pohjois-Karjala. Vuonna 2020 seuduiksi ovat varmistuneet jo  Kymenlaakso ja Turun saaristo.

Kun kirjailija aloittaa tarinansa seudusta, jonka hän tuntee kuin omat taskunsa, kerronta riemuitsee. Todellisuudesta se saa  outoa todistusvoimaa, tukevan pohjan, josta ponnistaa kohti raparperitaivasta.


~Vuoden 2019 ohjeet käsikirjoituksen lähettäjille ~

Tutustu ohjeisiimme linkistä https://kustannusaarni.fi/kasikirjoituksesta-kirjaksi-2019/.

Kun lähetät käsikirjoituksen, lähetä se mieluiten tekstinkäsittelymuodossa (.doc, .docs, .rft, .oo, .odt, .txt), jolloin toimittajamme on helpoin tutustua siihen omalla päätelaitteellaan.

Ole kärsivällinen vastauksen kanssa. Muista myös, että tekijänoikeutesi eivät koskaan siirry edes tilapäisesti kustantajalle, ja sinun kannattaa siksi tarjota käsikirjoitustasi kaikkiin sinua kiinnostaviin kustantamoihin samanaikaisesti.

 

Menestyksekästä kirjavuotta!

Pasi Luhtaniemi
kustantaja / Aarni

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi