ARVOMME

mustat-kalat-1440Kustantajat julkaisevat kymmeniä ja jälleen kymmeniä kirjoja yhtä menestyskirjaa kohti. Samalla Suomessa kirjoitetaan useita satoja käsikirjoituksia yhtä perinteisesti ymmärrettyä kustannussopimusta kohti. Kirjojen kulutustavat ja lukutottumukset muuttuvat, ja erityisesti kotimaisen kaunokirjallisuuden osto- ja lukutrendi on ollut vuosikausia laskeva.

Kirjaa ei voi kuitenkaan mediana korvata mikään. Kirja kertoo tarinansa sanojen merkityksen kautta suodattamattomana lukijalleen. Kun elokuvassa ja teatterissa katsojan kuva muodostuu ohjaajan ja näyttelijöiden tulkinnan läpi, kirjan maailman syntyy lukijan mielessä. Se on aina avarampi ja monitulkintaisempi kuin paraskaan kirjasta tehty elokuva tai näyttämödramatisointi, koska se on yhtä monta kuin kirjalla on lukijaa.

Siksi kirjailija on Aarnille kaikki kaikessa.

“Hyvinvoiva kirjailija

Kun Aarni tekee kustannussopimuksen uuden kirjailijan kanssa, tämä tapahtuu aina neuvottelupöydässä. Käsikirjoituksesta riippuen tarjoamme joko perinteistä kustannussopimusta tai Aarnihopea -julkaisusopimusta.

Aarnin ideologian mukaan hyvää kirjallisuutta ei voi olla ilman hyvin voivaa kirjailijaa. Aarni haluaakin huolehtia kirjailijansa luovasta työstä ja hyvinvoinnista myös ensimmäisen teoksen syntymän jälkeen, silloin, kun uusi teos on vasta luonnosasteella. Yhteiset tapaamiset ja säännöllinen yhteydenpito niin käsikirjoituksesta, myynnissä olevasta kirjasta  kuuluu työhömme. Haluamme olla kirjailijoidemme luottamuksen arvoisia.

“Oikean hintainen kirja

Kirjan jälkimarkkinat, tavaratalojen ja kirjamessujen kahden euron alelaarit ovat suurinta myrkkyä suomalaiselle kirjallisuudelle. Halpamyynti totuttaa kuluttajan odottamaan kirjalle hintaa, joka tuottaa kaikille sen tekijöille tappiota.

Kustannus Aarnin kirjojen suositushinta on kohtuullinen. Haluamme myös mahdollisuuksien mukaan pitää hinnoittelumme saman kestävän kehityksen periaatteiden mukaisena: Haluamme maksaa kirjailijoille, graafikoille, valokuvaajille ja kirjanpainoille oikeat korvaukset.

Konservatiivisen hinnoittelun rinnalla panostamme kirjan laatuun. Emme tingi kustannustoimituksesta emmekä kirjan ulkoasusta. Aarnin kirjat ottavat ylpeinä oman paikkansa kirjahyllystä.

Näillä toimin, toivotan kaikille hyvää kirjavuoden 2017 jatkoa!

Jyväskylässä 25.9.2017

pasi250

Pasi Luhtaniemi
kustantaja / Kustannus Aarni Oy

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi