AARNI SYKSYN KIRJAMESSUILLA

Syksyn kirjat on nyt julkaistu ja Kustannus Aarni lähtee liikkeelle! Syksyllä 2021 Aarni osallistuu teoksillaan Turun kirjamessuille sekä paikallisesti pienempiin tapahtumiin.

Kerromme tässä artikkelissa Turun kirjamessujen kirjoistamme / esiintyjistämme | TURUN KIRJAMESSUT 1.-3.10.2021

1. Kultalintu, mustasulka ja Araukaria


Aarni tuo Turkuun kaksi esikoisromaania, joita yhdistää runollinen suhde Metsään ja metsäluontoon. Aarnin kustantaja Pasi Luhtaniemi haastattelee kirjailijoita perjantaina 1.10. klo 10.30 Jukola-salissa otsikolla Metsä palaa – metsän tumma hehku.

Haastattelun otsikko tarttuu teoksen Araukaria maailmaan. Selma Kaasisen lukuromaanissa palaa australialainen metsä. Teos ottaa kaunokirjallisin keinoin kantaa päälle käyvään ilmastomuutokseen, mutta se on enemmän: se on suuri kertomus selviytymisestä.

Jos Araukarian metsä on kuiva ja tulenpunainen, Silja Vuorikurun metsä on tumma, kostean talvinen ja mustasiipinen. Kultalintu, mustasulka kertoo riipaisevasti Iiris-tytön kasvutarinan:

“Metsä hehkuu tummana ja tiheänä, se syntyy takapihamme rajalla. Ryntään päätä pahkaa suojeluspuiden katveeseen, kiirehdin kätkevän kivikon syliin, kyyristyn lehdettömien pensaiden taakse. Tiedän, että tämä metsä pystyy piilottamaan minut.”

2. Seili, elon kirjoa

Kansi ja taitto:
Noora Jantunen, 2020

Seili – Elon kirjoa -teos julkaistiin koronakesänä 2020. Teos yhdistää surutta saaren luonnontiedettä ja kulttuurihistoriaa 300 vuoden ajalta.

Seili – Elon kirjoa 2. kerroksen Jukola-salissa lauantaina 2.10. klo 16.05. Saaristomeren tutkimuslaitoksen pitkäaikainen johtaja, professori Biologi, emeritus professori Ilppo Vuorinen. Haastattelija kustantaja Pasi Luhtaniemi.

TERVETULOA OSASTOLLEMME a/73

Aarnin esittäytyy osastolla A/73. (Löydät meidät ensimmäisenä messuesitteen näytteilleasettajat -sivulta) – Tervetuloa tutustumaan viimeisten vuosien koko tuotantoomme!

Kiitosta kerännyt syväsukellus Haminan historiaan, Tähtilinnoituksen talot (2021) on yksi Kustannus Aarnin jalokivistä.

TERVETULOA TURKUUN!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi