Mikä historiassa kiehtoo?

Diplomi-insinööri Matti Parpola teki työuransa tuotekehitysinsinöörinä, viimeisimmäksi Metropolia Ammattikorkeakoulun autotekniikan osastolla. Helsingin Sanomat uutisoi vuonna 2010, kuinka “Suomalainen kunnianhimoinen ERA-sähköauto osoitti kykynsä” – Projektin johdossa oli Matti Parpola.

Kuusi vuotta myöhemmin Haminasta kuuluu kummia. Haminan linnoituksen wanhat talot ry on saanut Kulttuurirahaston Kymenlaakson rahaston kärkihanke-statuksen. Myönnetyllä rahalla yhdistyksen on tarkoitus löytää kaupungin historiallisista puurakennuksista ja niiden asumishistoriasta kaikki mahdollinen. Projektiin valjastetaan kolme historiantutkijaa niin rakennushistorian kuin yleisen historian puolelta. Sen tuloksena syntyy kesällä 2021 kiitetty Tähtilinnoituksen talot – Elämää historiallisessa Haminassa. Projektin johdossa on jälleen Matti Parpola.

Tule huomenna kuuntelemaan paikan päälle Kymi Libriin, kun kysyn Matti Parpolalta , mikä historiassa voi kiehtoa insinööriä. Kysyn myös, mitä annettavaa insinööritaidolla on historian tutkimukselle.

Ehkä löydämme löydämme uuden paradigman. Aerodynaaminen historiantutkimus? e-historiaa?

Tervetuloa!
Pasi Luhtaniemi
kustantaja

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi