Piikkejä keskipäivittelevälle keskiluokalle

Pienen kaupungin taajama-alue kärsii omituisesta ilkivallasta. Joku käy vaihtamassa tienoon asukkaiden ulkovalot energiansäästölampuiksi. Ja se joku on tosissaan. 

pienia-sankaritekoja-teoskuva-201x300-7f-201x300 Pienistä asioista syntyy iso virtaSatu Piispa-Hakalan Pienistä sankariteoista on ilmestynyt ensimmäiset arvostelut.Pekka Jäntti löytää Karjalaisessa ja Keski-Suomalaisessa keskiluokan kirpeän kritiikin. Kirjallisuusblogeissa teoksen maailmaa kiitetään humoristiseksi ja terävänäköiseksi.  Lue kaikki kritiikit oikean palstan linkeistä.

“Kuvittelen rusauttaneeni linnun hengiltä, mutta se on suojassa kämmenien välissä. Se virkoaa, kääntyy hetkeksi katsomaan minua pikimustilla silmillään ja lentää ulos avoimesta ovesta.”

Pieniä sankaritekoja on Satu Piispa-Hakalan esikoisteos ja Kustannus Aarnin ensimmäinen julkaisu. Ilkikurisella ja arkisella absurdismilla Piispa-Hakala osoittaa kuinka pienistä asioista syntyy iso virta. Ajankohtainen romaani kysyy, kuka maailmaa muuttaa ja millä ehdoilla.

Ympäristötietoisella otteella kulkeva tarina ei saarnaa, ei opeta eikä osoittele, vaan virnistelee, haastaa ja jättää sydämeen haikean tunteen. Pieniä sankaritekoja avaa sisintään eri henkilöiden kautta herättäen huomaamaan, ettei kaikki ole sitä miltä päällepäin näyttää. Piikkikuoren alla piilee hellyyttä kuluttavan arjenkin keskellä.

satu-terava-600-261 Pienistä asioista syntyy iso virta

Satu Piispa-Hakala (s. 1979) on juvalainen kirjallisuusterapiaohjaaja, joka kirjoittaa pöhköjä tarinoita vakavista aiheista ja harrastaa laulamista. Hän asuu maalla, vain kävelymatkan päässä valtatieltä.

Piispa-Hakalan novelleja on julkaistu useissa antologioissa ja hän kirjoittaa Ihkunaabeli-blogissa kirjallisuusterapiasta, kirjoittamisesta ja lukemisesta.

Satu Piispa-Hakala: Pieniä sankaritekoja
ISBN 978-952-7130-00-1 (nid.)
helmikuu 2015, Aarni
julkistamistilaisuus: Mikkelin Suomalaisessa  kirjakaupassa 28.2.2015

teksti_paatteeton300-66suomalainen-300-66

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi