Paskiaiset saa kiitosta mediassa

Paskiaiset on Aarin kevään kaunokirjallinen riskinotto. Novellikokoelma kertoo kaunistelematta mutta samalla runollisesti nuorista ihmisistä, jotka ovat jääneet marginaaliin.

Kritiikki on huomannut Timo Teräsahjon novellikokoelman eritysarvoja. Tässä ensimmäsiä otoksia kritiikistä:

“Paskiaiset on sanataidetta, jossa esteettiset ja eettiset elementit kuuluvat yhteen. Tiukka tyyli antaa lukijan mielikuvitukselle vauhtia ja vihan, pelon ja surun läpi kiirivät kertojaäänet siivittävät moraalivaihteen päälle.”
– Helena Miettinen, Keskisuomalainen 3.4.2016

paskiaiset-kansi-varalla-header

Timo Teräsahjon Paskiaiset saavat kiitosta lehtikritiikissä. Turun Sanomat ja Keskisuomalainen arvostelivat molemmat teoksen huhtikuun vaihteessa. Tämän lisäksi arvostelu on ilmestynyt mm Suomilukee.fi -kirjallisuusportaalissa.

Turun Sanomat julkaisivat arvostelun painetussa lehdessään kirjailijahaastattelun yhteydessä (TS 30.3.2016).  Jaakko Mikkolan mukaan “teoksen nautittavinta antia on Teräsahjon humaani ja hienovireinen kerronta. Paskiaiset ajatteluttaa ja ahdistaa terveellä tavalla. Tekijä välttää sosiaalipornon ja pateettisuuden, kuvaten äärimmäisiäkin tekoja ja tunnetiloja sävykkäästi.”

 → TARINOITA VÄKIVALLASTA JA KITULIAASTA TOIVOSTA: Lue TS koko arvostelu tästä linkistä.

SUKUA SAMUEL BECKETTILLE

Keskisuomalaisen Helena Miettinen vertaa arvostelun alussa Paskiaisia Samuel Beckettin absurdismiin (Ksml 3.4.2016). Hänen mukaansa “Teräsahjo on novellistina niukan ja jossain määrin arvoituksellisen tyylin kannalla, Samuel Beckettin mieleen tuovasti mutta myös absurdin draaman mestarista eroten.

Absurdeista draamoista Teräsahjokin pohjimmiltaan kirjoittaa. Lukija saa täyttää kertomisen aukkoja ja tarkkaan sanomatta jättämisiä. Tehtävä on riipivä.”

 → MELKEIN LIIAN PAHAA KERROTTAVAKSI: Lue KSML koko arvostelu tästä linkistä.

KAIKISSA PIILEE TOIVO

Suomi lukee -kirjapalvelun Krista Airola ehti arvostelemaan Paskiaiset ensimmäisenä. Airola nostaa teoksesta esille vielä yhden tärkeän seikain kirjoittaessaan “kokoelman olevan oikeaa luettavaa sellaisille, joita elämä on joskus satuttanut. Meitä tuollaisia maailmassa on paljon, ja uskon että juuri meihin tämä puree. Ehkä minäkin juuri siksi Paskiaisista innostuin? Kuitenkaan Teräsahjo ei vaivu täysin synkkyyteen novelleissaan: kaikissa piilee toivo,se pilkahtelee, ei säteile, mutta on koko ajan läsnä. ”

 → SUOMILUKEE.FI: Lue koko arvostelu tästä linkistä.

timo-sisalla-pieni

Kirjailija Timo Teräsahjo

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi