Mummun ja Tirpun retkikirja

Marja-Stiina Suihkon Mummun ja Tirpun retkikirja kannustaa lasta lukemisen lisäksi luontoon ja metsään. Sen klassinen kuvitus ja lyhyet, samaistuttavat tarinat herättävät lapsen nälän oppia lukemaan itse. Siihen asti kirjaa voi kuunnella ja katsoa turvallisen aikuisen kanssa.

Klassisesti kuvitettu Retkikirja on tarkoitettu niin mummuille, äidille ja isille kuin varhaiskasvattajille. – Kirjaa täydentää Tirpun leikit. Päiväkotiryhmille tai vaikka perheen yhteisiin hetkiin tarkoitetut leikit löytyvät linkistä https://kustannusaarni.fi/retkikirjan-leikit.

“On hyvä, että on yksityiskohtia, kuten paljon pikkuhiisien silmiä ja päästä kasvavia kuusia. Myös on hyvä, jos kirja on aikuisista vähän pelottava.”

Mummun ja Tirpun retkikirjan kirjoittaja on kuhmolainen äidinkielenopettaja, mummu ja vaikuttaja Marja-Stiina Suihko, ja tarinat on kirjoitettu ensin omille lapsenlapsille. Kirja esittelee mummun, isän, Tirpun ja Umpun uusioperheen, jossa tunteissa ei säästellä. Kun pelätään tai surraan tai ihmetellään tyhmiä aikuisia, kysymykset ovat suuria. Mutta vielä suurempi on metsä, johon mummu ja Tirpu tekevät kuusi huimaa retkeä.

Kuvitus: Susa Paavilainen

Mummun ja Tirpun retkikirjan klassisen kuvituksen on tehnyt Susa Paavilainen. Kuvituksessa kirjan koelukijoina käytetyt lapset ihaistuivat erityisesti siihen, miten kirja oli sopivasti pelottava.

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi