KUSTANTAJA POSTAA: NORMIVIIKKO

Taas meni viikko, etten ehtinyt postaamaan mitään. Tämän piti olla lyhyt some-postaus facebook-verkostoilleni, mutta siitä tulikin päivitys. Asiaa on liikaa…

Kustantajan työn intensiivisyys yllättää koko ajan. Koska olen tässä työssä kroonisesti viestivelkaa joka suuntaan, aloitan tutuilla pahoitteluilla, to-whom-it-may-concern: vastaan mahdollisimman nopeasti tiedusteluihisi.

Samalla kun kerron normiviikostani, tulee ikäänkuin vahingossa raotettua myös sitä, mitä on pienkustantajan työ.

KOHTI POHJAKIVIÄ

Aarni aloittaa ensi vuonna oppikirjakustantajana. TUTKI JA TULKITSE – ALAKOULUN HISTORIA -teoksen toimituksesta vastaavat tietämäni parhaat historian ja kasvatustieteen osaajat. Aarnin pesti on kirjan toteutus, niin painettuina kirjoina kuin verkkoon tehtävänä oppikirjana.

Tasan viikko sitten hyppäsin varomatta kohti pohjakiviä. Aloin tutkia tosissani, mitä se koulujen digiloikka tarkoittaa. Viikon verran on tullut tutkittua, mikä kiinnostaa 10-12 -vuotiasta. Ja viikon verran olen pyöritellyt hyvältä tuntuvaa käyttöliittymän niin kirjalle kuin verkkokirjalle. TUTKI JA TULKITSE sisältää 22 lukua, joista jokaiseen tulee 2-4 valokuvaa. – Tutkin lopulta myös museoiden kokoelmia, ja väitän nyt, että lapsi haluaa katsoa kuvia, joissa on toinen lapsi.

Käsikirjoitus on nyt graafikon ja kirjoittajien tutkittavana. Alankin vähitellen siirtyä:

JUHLATUULELLE

– Kyllä, siksi että näinä päivinä painosta tuodaan keskisuomalaisen nykytaiteen suurteos JUHLATUULELLA. 87 kuvataitelijaa teoskuvineen, viisi kirjailijaa. Rankkaa kommenttia nykyajasta, esteettistä kerrontaa.

teoskuva © Jaana Kautto

– Kyllä, teoksen myötä palaan myös salarakkaani, kuvataiteen maailmaan. 15.12. pärähtää. Kirjaa löytyy jo sitä ennen mm. Suomen uusimmasta Akateemisesta Kirjakaupasta – Onnea Jyväskylä!

TAMMET RYSKÄVÄT

Mutta tänään pääsen siis takaisin siihen työhön, joka on lähimpänä sydäntäni: kaunokirjallisuuteen.

Ensin uutinen: Syyskuussa 2018 Aarni esittelee uuden esikoiskirjailijan nimeltään ANNA MALINEN.  Kirjailijan laaja proosaeepos sukeltaa syvälle kalevalaisiin maailmoihin, joissa tammet kaatuvat ryskyen. Pallo on vielä tämän viikkoa kustannustoimittajalla. Kirjailija jatkaa sen jälkeen käsikirjoituksen viimeistelyä

NOVELLIT JA RUNOTEOKSET

LOKAKUUSSA LANSEERATTU AARNIN NOPEAT -julkaisusarjassa ilmestyy vielä ennen joulua 3-4 uutta julkaisua – runoteosta, novellia tai pakinakokoelmaa.

Vain e-kirjoina julkaistavan sarjan rinnalla Aarni avasi viikko sitten kirjoituskilpailun uusille kotimaisille novelleille. Jos sinulla on pöytälaatikossasi lähes valmis kokoelma, nyt on aika lukaista se vielä kerran ja lähettää. Kilpailuaika on 1.11.2017-28.2.2018

Voittaja – ja uunituore teos – julkistetaan Turun kirjamessuilla 2018.

NÖYRIN MIELIN TAKAISIN LUKUHOMMIIN

Nyt siirryn nöyrin mielin takaisin käsikirjoitusten pariin.

Jos olet laittanut minulle postia kirjoittajana/kirjailijana, palaan kanssasi asiaan – pian.

Kiitos! Ostakaa kirjoja!

t. Pasi Luhtaniemi
kustantaja / Kustannus Aarni

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi