Pienistä asioista syntyy suuri virta

Pienen kaupungin taajama-alue kärsii omituisesta ilkivallasta. Joku käy vaihtamassa tienoon asukkaiden ulkovalot energiansäästölampuiksi. Ja se joku on tosissaan…
Seudun asukkaat ovat kummissaan ja vähän peloissaankin. Kaupassa myyjä ihmettelee outoa tyttöä, joka kirjoittaa vihkoonsa tuotteiden energiamääriä. Avajaisjonossa 68. pariskunta saa tehtäväkseen hakea tarjouslamppuja. Petterin kämppäkaveriksi tupsahtaa asukas, jolle vesimaksu on viimeinen pisara. Hannu pakenee vaimoaan sairaalan kautta vanhassa koulussa elävään kommuuniin. Marja-Leena vie turkkinsa panttilainaamoon ja perustaa laukkutehtaan.

“Kuvittelen rusauttaneeni linnun hengiltä, mutta se on suojassa kämmenien välissä. Se virkoaa, kääntyy hetkeksi katsomaan minua pikimustilla silmillään ja lentää ulos avoimesta ovesta.”

Pieniä sankaritekoja on Satu Piispa-Hakalan esikoisteos ja Kustannus Aarnin ensimmäinen julkaisu. Ilkikurisella ja arkisella absurdismilla Piispa-Hakala osoittaa kuinka pienistä asioista syntyy iso virta. Ajankohtainen romaani kysyy, kuka maailmaa muuttaa ja millä ehdoilla.

Ympäristötietoisella otteella kulkeva tarina ei saarnaa, ei opeta eikä osoittele, vaan virnistelee, haastaa ja jättää sydämeen haikean tunteen. Pieniä sankaritekoja avaa sisintään eri henkilöiden kautta herättäen huomaamaan, ettei kaikki ole sitä miltä päällepäin näyttää. Piikkikuoren alla piilee hellyyttä kuluttavan arjenkin keskellä.

Osta Aarnin verkkokaupasta:

Painettu kirja

Painettu kirja

Sähköinen kirja Aarnin verkkokaupasta

Sähköinen kirja


E-kirja myynnissä myös:


Kirjailijasta:

satu-terava-600-261

Satu Piispa-Hakala (s. 1979) on juvalainen kirjallisuusterapiaohjaaja, joka kirjoittaa pöhköjä tarinoita vakavista aiheista ja harrastaa laulamista. Hän asuu maalla, vain kävelymatkan päässä valtatieltä.

Piispa-Hakalan novelleja on julkaistu useissa antologioissa ja hän kirjoittaa Ihkunaabeli-blogissa kirjallisuusterapiasta, kirjoittamisesta ja lukemisesta.

Satu Piispa-Hakala: Pieniä sankaritekoja
ISBN 978-952-7130-00-1 (sid.)
helmikuu 2015, Kustannus Aarni

 

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi