Tutki ja tulkitse – Taidolla Historiaan 2018

Kustannus Aarni aloittaa oppikirjojen kustantamisen. Ensimmäisen oppikirjamme, Tutki ja tulkitse – Alakoulun historia I-II ensimmäinen osa on jo tilattavissa osoitteessa http://tutkijatulkitse.fi. – TILAUSAIKA JATKUU TOUKOKUUN LOPPUUN SAAKKA. 

Mistä on kysymys?

Tutki ja tulkitse on uusi taitopohjaiseen oppimiseen perustuva oppikirjapaketti, jonka kirjoittajat ovat Jyväskylän yliopiston kasvatustieteen ja historian laitosten tutkijoita ja alakoulun opettajia. Kaksiosaisessa teoksessa historiaa opetetaan alakoulun 4.-6. luokan oppilaille  uuden opetussuunnitelman mukaisesti.

Teoksen oppilaan kirjan molemmissa osissa on noin 20 artikkelia, joissa historiaan kuljetaan oppilaan kanssa esihistoriasta antiikin ajan loppuun saakka.  Oppilaan kirjat julkaistaan kokonaisuudessaan sekä painettuna, n. 200-sivuisena neliväriteoksena että verkkokirjana. Sen rinnalla julkaistaan molemmille osille Opettajan kirjat, joissa tarjotaan yksityiskohtaisen pedagogiset ohjeistukset jokaisen luvun opetukseen.

Opettajan kirjan verkkoversiossa tuntikohtaiset aineistot, oppilastehtävät ja muut toiminnalliset materiaalit voi tulostaa jokaiselle oppitunnille erikseen.

  1. Tutustu teokseen juuri julkaistuilla verkkosivuilla  http://tutkijatulkitse.fi
  2. Tule kuuntelemaan kirjoittajia Tutki ja tulkitse -rundille KUOPIO – JYVÄSKYLÄ – KOUVOLA – TAMPERE helmi-maaliskuussa.
  3. Katso Yle Kaakkois-Suomen uutiset 24.1. Kustannus Aarnin oppikirjahankkeesta
  4. Teoksessa on  Harri Istvan Mäen piirrokset sekä noin sata nelivärikuvaa aidoista historian kohteista sekä taiteilijoiden niistä tekemistä tulkinnoista.

Info. permalink.