Timo Teräsahjo

Timo Teräsahjo työskentelee psykologina kuntoutustyössä. Hänen esikoisteoksensa oli novellikokoelma Keksijän poika ja muita novelleja (2000, Gummerus) jonka jälkeen hän on julkaissut Gummerukselle kolme romaania. Teräsahjo on ollut Helsingin Sanomain esikoiskirjakilpailun palkintoehdokkaana sekä Savonia –kirjallisuuspalkintoehdokkaana

Kirjailijan aiemmat teokset:

  • Jos joskus tulisi helle, romaani, 2001, Gummerus
  • Keksijän poika & muita novelleja 2000, Gummerus.
  • Päivä päivältä paremmaksi, 2004, Gummerus
  • Thaimaalainen vaimo, 2005, Gummerus

PASKIAISET – TEOSESITTELY

AARNIN KEVÄT 2016

”Kävelin motellin sisäpihalle, huumaavan kirkkaaseen paisteeseen. Palasin pian varjoon tuntiessani eksyneeni jonkin vieraan voiman alle.”

Timo Teräsahjon Paskiaiset on kompromissitonta uutta proosaa. Teoksen kuusi novellia kertovat kaunistelematta haavoittuneista ja haavoitetuista ihmisistä. Itsekunnioituksensa hukannut Kullanmuru, veljensä kadottava Paskiainen tai ensimmäisessä työpaikassaan outoihin yötöihin joutuva Hyvä hoitaja ovat uhreja, joille Teräsahjo antaa vahvan oman äänen.

Paskiaisten maailma on karu ja riisuttu, mutta juuri  kun toivo tuntuu hiipuvan pimeyteen, kertoja kääntääkin äkkiarvaamatta kameran kulmaa ja näyttää lukijalle jotakin ennennäkemättömän kaunista.

 

 

ilm. maaliskuu 2016
sivuja 160
kovakantinen,  ISBN 978-952-7130-10-0
e-kirja, ISBN 978-952-7130-15-5

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi