Omakustanteet

Aarni tarjoaa omakustannekirjan tekijöille tuottajan palvelut eli teemme sinulle painetun kirjan avaimet käteen -periaatteella.

Vaikka omakustanteen teko ei olisikaan sinulle uusi asia, lue, mitä omakustanteen teko Aarnin kautta tarkoittaa askel askeleelta.  Sivun lopussa annamme tarjouksen kahdesta kirjaformaatista, jolla saat kauttamme laadukkaan omakustannekirjan.

Toimitusaikamme ns. taittovalmiista käsikirjoituksesta valmiiksi kirjaksi haluamassasi osoitteessa on seitsemän viikkoa.

—————————-

Omakustanteen teko Aarnin kautta

Kirjan teossa on monta liikkuvaa osaa. Matka tietokoneella olevasta käsikirjoituksesta painetuksi kirjaksi on monivaiheinen.

a) Milloin käsikirjoitus on valmis?

Jokainen kirjoittaja määrittelee itse, milloin käsikirjoitus on valmis painettavaksi kirjaksi. Kustannustoimittajat tekevät kustantamoissa työtä viimeistelläkseen käsikirjoituksen tekstiasun yhdessä kirjoittajan kanssa, ja esimerkiksi hopeantakojat tarjoavat toimittajan palveluja ja kirjoittajan ohjausta.

Vaikka olisit itse ammattitoimittaja tai julkaissut kirjailija  on aina hyvä, että joku ulkopuolinen silmäpari lukee ja tarkistaa käsikirjoituksen ennen kuin lähetät sen Aarnille. Liitä postiin mukaan myös noin 600 merkin teosesittely, kirjan takakannen tekstiksi.  

b) Toimittaako Aarni omakustannekirjoja?

Aarni ei toimita omakustannekirjoja, ellet tilaa palvelua erikseen.

Omakustanteissa toimituspalvelut ovat vapaaehtoisia. Usein palveluista on kuitenkin merkittävää hyötyä teoksen laadulle. Lue lisää palveluista www.hopeantakojat.fi

c) Mitä tarvitsette, jotta voitte tehdä käsikirjoituksesta kirjan?

Tarvitsemme edellä mainitut käsikirjoituksen ja esittelytekstin lisäksi kuvan vähintään kirjan kannesta. Jos teos sisältää kuvia, tarvitsemme kaikki kuvat joko .jpg tai .png -tiedostoina.

Tämän lisäksi kirjoittaja voi lisätä sanallisen taittosuunnitelman aineiston saatekirjeeseen. Voit lisätä taittosuunnitelman myös käsikirjoitukseen, kun laitat tiedot sulkeisiin esimerkin (tähän kasvokuva matti.jpg) mukaan.

Teksti toimitetaan Aarnille tekstinkäsittelymuodossa (Word, OpenOffice tms) , ei pdf -tiedostona.

Kannen kuvan tiedostokoon tulisi olla romaanin kokoisessa julkaisussa vähintään 6Mt (megatavua), suuremmissa teoksissa 9Mt.

Jos mukana on teoskuvia, niiden tiedostokoon voi arvioida edellisten perusteella. Jos kuva on esimerkiksi puolen sivun kokoinen, sen tiedostokoon tulee olla vähintään 3Mt tai 4,5Mt.

d) Mitä kuvia teoksissa saa käyttää?

Kaikilla kuvilla on tekijänoikeudet ja käyttöoikeudet. Kun kuvaa tarvitaan teokseen tai sähköiseen kirjaan, sille hankitaan käyttöoikeudet.

Teoksissa saa käyttää kuvia, joiden käyttöoikeudet sinulla on. Omat valokuvat ja piirrokset ovat ongelmattomia, tai kuvat, joiden käyttöön olet saanut kirjalliset oikeudet kuvaajalta.

Varmistamme aina kaikkien kuvien osalta, että tekijällä on niihin käyttöoikeudet.

Aarni tarjoaa 50 euron lisäpalvelua/teoskuva, jolla voit hakea  kansikuvan käyttöoikeutta http://mostphotos.com tai http://dreamstime.com -kuvapankeista.

Kun kuva hankitaan Aarnin kautta,  käyttöoikeus kattaa myös sen käytön e-kirjassa ja teoksen markkinoinnissa niin perinteisessä mediassa kuin internetissä.

e) Mitä taittaja tekee omakustannekirjan valmistuksessa?

Taittaja valmistaa teoksen painokuntoon, eli suunnittelee sen kannet ja taittaa sivut.

Kannen suunnitteluun taittaja tarvitsee kansikuvan ja tekijän nimen-teosnimen lisäksi takakannen esittelytekstin. Jos haluat takakanteen kuvan esimerkiksi kirjailijasta, liittää sen mukaan.

Aarni hankkii automaattisesti teokselle ISBN -numeron sekä ean-koodin. Kansallismuseo arkistoi kaikki ISBN-numeroidut kirjat. EAN-koodia tarvitaan, jos kirjaa myydään kaupan kassajärjestelmien kautta.

Sivujen taitossa keskeistä on teksin fontin, rivivälistyksen ja tasauksen asettelu siten, että teos on miellyttävä lukea.  Otsikot, väliotsikot ja erikoistehosteet vaativat aina graafikolta oman käsittelynsä.

Aarnin omakustanteissa kuvat taitetaan omaan kuvaliitteeseen, kuten myös sisällysluettelo, viitteet ja lähdeluettelot. Taittaja taittaa myös kaiken tämän aineiston luettavaksi ja silmää miellyttäväksi.

f) Mitä kirjan ulkoasun valinnassa kannattaa huomioida?

Kirja voidaan painaa monella tavalla, mutta keskeinen valinta tehdään liimasidotun (pehmeäkantisen) ja ommelsidotun (kovakantisen) kirjan välillä.

Liimasidottu ja pehmeäkantinen kirja on edullisempi painaa, ja Aarni tarjoaa romaanin kokoluokan omakustanteeksi juuri liimasidottua teosta. Kun teos painetaan tunnetussa painossa, liimasidos kestää normaalikäytössä myös kovaa kulutusta.

Ommelsidottu ja kovakantinen kirja on painokustannuksiltaan jonkin verran kalliimpi, mutta suosittelemme  sitä kaikkiin suuremman  kokoluokan (210mm x 270mm) omakustanteisiin. Kovakantisen kirjan kansi ei taivu, eikä sen kannen reunat rispaannu. Ommelsidottu kirja kestää myös kulutusta ja käyttöä vuosikymmenestä toiseen.

g) Voinko teetättää Aarnilla omakustannekirjan, vaikka tarjoamanne vaihtoehdot eivät sovi tarkoituksiini?

Voit. Pyydä meiltä tarjous omilla spekseilläsi osoitteesta asiakaspalvelu@kustannusaarni.fi

 

Tarjous 1.1.-31.5.2016

Malli 1: Romaanit ja runo- ja  novellikokoelmat,
painos 300kpl
teoksen koko 138x210mm (sisällön sivut ja kansi)

  1. *Kustannustoimitus alk. 3,80 € / teossivu.  Ks. hinnoitteluperusteet www.aarnihopea.fi
  2. Kansitaitto ja kannen kuvien (2kpl)  käyttöoikeuksien hankinta: 320 €
  3. Sivutaitto 1,25 € /teossivu
  4. Paino ja toimitus haluamaasi osoitteeseen, liimasidottu  1300 – 1800 € sivumäärästä riippuen

Malli 2: Tietokirjat, kuvia max 30 erillisessä kuvaliitteessä, teoksen koko 220x270mm

  1. *Kustannustoimitus alk. 3,80 € /teossivu.  Ks. hinnoitteluperusteet www.aarnihopea.fi
  2. Kansitaitto ja kannen kuvien (2kpl) käyttöoikeuksien hankinta: 320 €
  3. Sivutaitto 1,50 € /teossivu
  4. Paino ja toimitus ommelsidottu kovakantinen 4-värikansi 1800 € – 2400 € sivumäärästä riippuen

*kustannustoimittajan palvelut ovat valinnaisia. Lue lisää hopeantakojat.fi

Lisätietoja koko palvelusta:  toimitus@kustannusaarni.fi

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi