Araukaria saa kiitosta kirja-arviossa.

Mira Metsälä kirjoittaa Mänttä-Vilppula -lehdessä otsikolla “Yhdysvalloista Pohjois-Karjalan kautta Australiaan”, kuinka Selma Kaasisen esikoisromaani Araukaria paranee loppua kohden.

Kritiikissään 13.11.2021 Metsälä kiittää Kasisen esikoisromaania erityisesti Kaasisen tavasta avata biologin ja kasvitieteilijän työtä kaunokirjassa:

“Kaasisen Araukariassa kuuluu vahvasti kirjailijan oma tausta tutkijana ja australialaisena. Hän kirjoittaa osin pikkutarkasti tutkimustyöstä ja tutkijan käyttämistä menetelmistä, mikä saattaa aiheesta vähemmän kiinnostuneelle tuntua puuduttavalta. Itseäni se kiehtoi.”

Kirja tiivistyy loppua kohden, ja Metsälä kertookin, kuinka Ronjan tarina oli kiehtova ja “tuntui, että kirja heräsi eloon vasta, kun Ronjaan päästiin kunnolla.” Metsälä kiittää kirjan loppua, jossa teos oli “imaissut hänet mukaansa.”

Kiitos kritiikistä pohjoiselle Pirkanmaalle! – Koko kritiikki löytyy linkistä https://www.kmvlehti.fi/elamanmeno/art-2000008401018.html. Valitettavasti artikkeli on maksumuurin takana.

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi