Sirpa Ruotsalainen-Niskanen: Kyläni, kaupunkini

 

 

“Luin hykerryksellä leppoisan lempeän kirjasi kotikonnuiltamme ja vähän muualtakin. Jaoin linkin siihen myös fb-sivuillani, mulla on neljä Laukkalan tyttöä kavereina ja muita entisiä pielavetisiä lisäksi.

Ihanaa kun olet kirjoittanut Laukkalaa “maailmankartalle”, hyvin sympaattisia juttuja, idylliä toki, mutta puolustaa paikkaansa. Tykkäsin myös satuotteestasi ja luontojutuista. Oikein hyvän mielen kokonaisuus! Ja on kulttuuriteko viedä noita vanhoja asioita talteen.”
(Päivi Malinen, Turku)

 

***
Kirjailija Sirpa Ruotsalainen-Niskanen on kotoisiin Pielaveden Laukkalan kylästä ja hänet tunnetaan siellä vieläkin Päivölän kauppiaan tyttärenä. Kyläni, kaupunkini vie lukijan aitoon pohjois-savolaiseen maalaisidylliin, jossa esineillä on vielä vanhalle kansalle tutut nimet kuten peilari, sihvilävanu, kompiaiset tai kartiinit. Hyväntuulisisissa tarinoissa matkustetaan välillä myös Keiteleen ja Kiuruveden puolelle. Myöhemmin tarinapakki täyttyy nuoren naisen kokemuksista Kuopiosta ja lopulta Lappeenrannasta, jossa kirjailija teki suurimman osan työurastaan.

Kyläni, kaupunkini on teos, joka tuo sukupolvet yhteen. Parhaimmillaan teos on ääneen luettuna niin vanhoille kuin päiväkoti-ikäisille lapsille. Kirja muistuttaa ja kasvattaa kiinnostusta omaan ja suvun historiaan.

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi