Ollin oppivuodet

Uutiskirje 24.8.2018

Kustannus Aarnin vuosien 2015-2017 kirjat ja yrityshistoria

 


Kustannus Aarni perustettiin marraskuussa 2014, ja ensimmäiset kirjamme julkaisimme keväällä 2015. Toiminta alkoi vauhdikkaasti kolmella kaunokirjalla ja kahdella tietokirjalla. Teoksista erikoistarjouksessamme (alla) on mukana tietokirja Neidon kyynel sekä kaunokirjat Pieniä Sankaritekoja ja Viattomat.

Alusta lähtien Aarnin strategiaa on kuulunut julkaista vähän mutta mahdollisimman hyvin toimitettua ja laadukasta kirjallisuutta. Strategianamme on myös, ettei teoksiamme saa sekoittaa palvelukustanteisiin. Jokaisen teoksen takana on kustannustoimituksen mukaan resursoitu kustannuspäätös; jokainen päätös edellyttää jo käsikirjoitukselta korkeaa laatutasoa.


Keväällä 2016 Aarni julkaisi kaksi kaunokirjaa ja kaksi esseekokoelmaa. Timo Teräsahjon Paskiaiset on karu kuva suomalaisista sivustakatsojista. Lars Strangin Yhteen taotut aloittaa historiallisten romaanien Kokkola-sarjan, jonka toinen osa, Pohjanpolku, ilmestyy siis elokuussa 2018. Tämän lisäksi tarjouksessamme on mukana Mikko Maasolan radiopakinointa – Tummaa paahtoa –  sekä Kirsi Saurenin epäsovinnainen sukellus kuuluisiin oopperoihin – Sulkasatoa.

Syksyllä 2016 Aarni muutti Jyväskylästä Kuusankoskelle, ja oli aika tutkia julkaisustrategiaa laajemmalla speksillä. Pidimme taukoa kertomakirjallisuudesta ja päätimme tutkia runon julkaisemisen mahdollisuuksia.

Mika Ilmari Lehdon Taskuvaloa on Kustannus Aarnin ensimmäinen runoteos. Runolla on paikkansa Aarnin kustannustoiminnassa myös jatkossa.  Tiedotamme aiheesta myöhemmin lisää.

TAIDEKIRJAT 2017 – JUHLATUULELLA

2017, 208 sivua / Kannen kuva: Kirsi Neuvonen: Mielenmaisemia: Hyökyaalto, 2016

Vuonna 2017 Kustannus Aarni aloitti kustannustoiminnan kahdella uudella saralla, taidekirjoissa ja oppikirjoissa. Ensimmäisenä uunista tuli ulos Jyväskylän taiteilijaseuran 100-vuotisjuhlakirja JUHLATUULELLA.

Juhlatuulella esittelee sanoin ja teoskuvin seitsemänkymmentä seitsemän 2010 -luvun kuvataitelijaa  ja viisi kirjailijaa. Kustannus Aarni on teoksen kustantaja, ja teoksen graafisen suunnittelun on tehnyt Aarnin yhteistyökumppani Teija Lammi/ grafemi.fi.

OPPIKIRJAT 2018- TUTKI JA TULKITSE I-II

Kesästä 2017 alkaen Kustannus Aarni on perehtynyt uuteen liiketoimintaan.  Tutki ja tulkitse on ensimmäinen oppikirjamme. Teos on uuden opetussuunnitelman mukainen historian oppikirja alakouluille. Kirjan toimituskunta on Jyväskylän yliopistossa toimiva ns. TEHO -ryhhmä.

Tutki ja tulkitse -oppikirjan I osa on pilottikäytössä kouluissa Kanta-Hämeessä ja Keski-Suomessa.

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi