Villa Ruths – Elämyksiä patruuna-ajan miljöössä

Kuusankoski tunnetaan teollisuuspitäjänä. Vuonna 2022 Kuusankoskella juhlittiin suomalaisen metsäteollisuuden synnyn 150-vuotispäiviä.  Ensimmäiset teollisen mittakaavan paperitehtaat valmistuivat Kuusaan saarelle ja sen etelärannalle vuosina 1872-1873.

Villa Ruths sijaitsee Koskenrannassa, välittömästi historiallista tehdasaluetta vastapäätä. Alue rakennettiin johtajien asuinalueeksi, ja siellä sijaitsee lähes kymmenen kartanoa ja villaa. Villa Ruths on niistä suurin ja se sijaitsee alueen keskellä. Rakennus valmistui vuonna 1914 Kymintehtaan tekniselle johtajalle Johannes Ruthsille, ja sen suunnitteli ruotsalainen arkkitehti Gunnar Asplund.

Nykyään Villa Ruths toimii Kokous- ja Juhlatilana. Niin yritykset ja yhdistykset kuin yksityiset voivat järjestää eri kokoisia tilaisuuksia. Tilat ovat erotettavissa eri kokoisille ryhmille, ja ne sopivat erityisen hyvin esimerkiksi hääjuhliin, syntymäpäiväjuhlille  tai yrityksen tyhypäiville. Ruthsin erikoisuutena on “Villa Ruths Pool”, 4×10 metrin lämmitetty uima-allas.  Lue lisää kokous- ja juhlatiloista tästä linkistä.

KIRJOJA HISTORIASTA, NYKY-SUOMESTA JA MAHDOLLISISTA MAAILMOISTA

Niinikään kuusankoskelainen Kustannus Aarni järjestää Villa Ruthissa omia tilaisuuksia kulloisenkin tarpeen mukaan. Kustantamona, joka tutkii ja kustantaa historiaan liittyviä teoksia Villa Ruthsin on mitä oivallisin  ympäristö juhlistaa kirjailijoitamme ja heidän teoksiaan.

 

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi