Viihdyttävää historiaa seikkailunnälkäisille – Yhteen taotut

Hyvät tarinat eivät vanhene – Aarnin kevään 2016 kirjat ovat poikineet viime aikoina hyvää kritiikkiä. Lars Strangin huikea historiallinen romaani arvosteltiin Kaakon Viestinnän Länsi-Savossa ja Lars kävi myös Sisuradion haastateltavana.

Länsi-Savo nosti Lars Strangin historiallisen seikkailuromaanin Yhteen taotut ruotsalaisen Jan Guilloun rinnalle, verraten sitä Arn Magnusson -romaanisarjaan. Arvostelija Seija Forsström kehui Yhteen taottujen pitävän mainiosti pintansa ja jättävän hyvän mielen.

Forsström pohti myös, miksei enää ole ‘poikien tai nuorten aikusten seikkailukirjastoa’, jonne hän laittaisi myös Yhteen taotut:

“Tähän seikkailukategoriaan mahtuisivat leppoisat juonivetoiset tarinat, jotka viihdyttävät lukijaa myös romantisoidulla ajankuvalla, selvärajaisilla henkilötyypeillä, turvallisella kertomuksen juonen perusrakenteella ja hyvä-paha-asetelmalla sekä hyvän mielen lopulla. Yhteen taotuissa on sopivasti tarjolla näitä aineksia.” Länsi-Savo, 13.8.2016

Lars Strang innostui kirjoittamisesta eläkkeellä käytyään kirjoituskurssilla Venezuelassa. Sisuradion haastattelussa Strang kertookin luottavansa siihen, että ahkeruus palkitsee ja harjoitus tekee jopa eläkeläisestä mestarin:

Luulen, että jotkut kirjailijat, kuten Sofi Oksanen, on syntynyt kirjailijaksi ja jotta pystyisin saamaan sen etumatkan jonka hän on saanut jo syntyessään, minun täytyy tehdä paljon enemmän töitä. (Sisuradio, 17.8.2016, kuuntele koko haastattelu täältä)

Strangin aiemmat kirjat ovat käsitelleet ahneutta liikemaailmassa, mutta teema ilmentyy myös Yhteen taotuissa ilkeän kaupunginvouti Lars Bodinin muodossa. Käytännön esimerkkejä ahneudesta ja sen seurauksista Lars on nähnyt liikeuransa aikana. Strang on kuitenkin sitä mieltä, että terve määrä ahneutta on tarpeellista, jotta saadaan aikaan tuloksia.strang-kirjailijakuva

Yhteen taotut on syksyn ehdoton lukuromaani seikkailunnälkäisille viihdyttävän historian ystäville.

Kirja Aarnin verkkokaupasta nyt syksyn alennushintaan: https://kustannusaarni.fi/tuote/lars-strang-yhteen-taotut/

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi