Lauri Laakso: Talviteräsmies

Jos Jyväskylän yliopiston emeritus professori Lauri Laakso piirtäisi valkoisen viivan Tampereen ja Jyväskylän väliin, tuo viiva näyttäisi ladulta. Tai ehkä se suihkisi vallattomasti oikealle ja vasemmalle kuin luistimen terä. 150 kilometrin matka kahden kaupungin välillä ei olisi talviteräsmiehelle kummallakaan tavalla kohtuuton.

Lauri Laakson muistelmateoksen otsikon piti alun perin olla Talviteräsmies teatterissa, koska nykyisin hänet tunnetaan erityisesti teatterinäyttämöiltä, esimerkiksi rooleistaan Heikki Luoman näytelmissä. Elämäntyönsä Laakso teki kuitenkin urheilun ja liikunnan parissa. Jäätyään ansaitulle eläkkeelle elämässä kääntyi uusi lehti – Kirjan viisi viimeistä lukua kertovat näyttelijä Laaksosta.

Tampereella 1947 syntynyt Laakso asui lapsuutensa Pyynikin Koulukadulla samassa talossa jääkiekkolegenda Timo Sutisen kanssa, ja takana on 67 vuotta urheilukilpailuja. Lauri Laakso kirjoittaa loppusanoissa ”Olen ollut onnellinen.” – Onni syntyy rohkeudesta tehdä omia valintoja, ja elää niiden mukaisesti.

Teos ilmestyy 10.10.2022.

Lauri Laakso jumalana Jyväskylän Huoneteatterin näytelmässä Ja jumala loi naisen (2021)

 

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi