Syksyn käsikirjoitusten käsittely viivästyy

Aineistotiedote kaikille Aarnille käsikirjoituksensa syksyllä 2015 lähettäneille. (Alkuperäinen lähetetty sähköpostin ryhmäpostina  asianosaisille  Thu, 26 Nov 2015 15:27:43 +0200 otsikolla Subject: Kustannus Aarnilta lisäajan pyyntö kirjoittajalle / kirjailijalle)

Jyväskylässä 26.11.2015
Hyvä kirjoittaja / kirjailija!
Olet lähettänyt kustannus Aarnille syksyn 2015 aikana käsikirjoituksesi ja/tai kirjasuunnitelmasi antamiemme ohjeiden mukaan ja olet saattanut myös jo jatkaa kirjeenvaihtoa kanssamme. Suurkiitokset postistasi!

Uutena kotimaisena kirjankustantajana valmistauduimme viime keväänä käsikirjoitusten tulvaan ohjeistamalla kaikkia kirjoittajia web-sivuilla parhaamme mukaan. Emme silti pysyneet lupaamassamme aikataulussa. Pieni, juuri aloittanut kustantamo tekee kaiken ensimmäistä kertaa, ja vaikka koitimme esisuodattaa tekstejä, myös käsikirjoitusten määrä pääsi yllättämään meidät.

PYYDÄN ANTEEKSI AIKATAULUN VENYMISTÄ, ja lupaan samalla, että palaamme asiaan joulu- tai viimeistään tammikuun aikana. Olemme kirjailijoina itsekin kokeneet tuon kuuluisan löysän hirren, johon laitoimme nyt sinut Korjaamme asian, ja saat palautteemme ja punnitut jatkoehdotukset.Vuoden 2016 päätösten osalta osaan kertoa varmaksi sen, että kustannamme maaliskuussa Timo Teräsahjon hyytävän ja inhorealistisen novellikokoelman Paskiaiset. Tämän lisäksi suunnittelu  syksyn 2016 spefiromaanin ja historiallisesta romaanini osalta on jo pitkällä. Keväällä julkaisemme vielä yhden tietokirjan.
Lähettämäsi käsikirjoitus voisi parhaassa tapauksessa sopia syksyn 2016 ohjelmaamme, mutta todennäköisempää on, että sen julkaisu siirtyy vuodelle 2017.  Olen pahoillani, että joudun kertomaan asian näin  suoraan, mutta kirjankustantamisen  realiteetit ovat juuri nyt tätä.
Samanaikaisesti kerron, että kustannusala kokee Suomessa ehkä historiansa kovinta murrosta. Tuo murros liittyy lukutottumuksiin. Pari viikkoa sitten uutisoitiin, että sähköisten kirjojen myynti on lähtenyt lopultakin vahvaan nousuun. Samanaikaisesti AdLibris lanseerasi uuden lukulaitteen ja kaksi muuta alan toimijaa Elisa Kirjat ja Ellibs aktivoituivat myös tahoillaan.

Myös kustannus Aarni suunnittelee sähkökirjojen julkaisutoiminnan aloittamista vuonna 2016, ja ajatuksenamme on avata julkaisusarja pelkille sähkökirjoille. Vaihtoehtoisesti teos julkaistaisiin siten, että esimerkiksi kirjastojakelun fokus on sähkökirjassa ja painetusta kirjasta otetaan hyvin pieni ensipainos.

Kuulisin mielelläni kustantajana, millaisia tuntemuksia tämä kirja-alan murros herättää sinussa. Jos olet ehdottomasti sähkökirjaa vastaan, saa myös vapaasti tulla lankoja pitkin kimppuun. Kaikki tieto ja kaikki ajatukset, kuinka pystymme yhdessä edistämään kirjoittamisen ja kirjan ilosanomaa ovat tervetulleita.

Hyvää ja luovaa joulun aikaa!
t. Pasi Luhtaniemi

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi