Ilppo Vuorinen: Seili – Elon kirjoa

TULOSSA VENEILYKAUDELLE 2020!

Seili – Elon kirjoa on elämysmatka Seilin saaren monivaiheeseen historiaan. Tuo matka on kirjaimellisesti kurkistus ruohonjuuritasolle, tutkimaan ympäristöömme ja omaa historiaamme. Ihminen on muokannut vuosisatojen ja -tuhansien ajan Seilin saarta. Ensin hän saapui sinne kalastajana, kauppiaana ja maanviljelijänä. 1600-luvulta lähtien hänet tuotiin saareen usein väkisin: 1619 perustetun leprasairaalan potilaat vaihtuivat 1800-luvulle tultaessa mielisairaiksi. Saarella on pidetty myös ainakin yhtä poliittista vankia.

Seili – Elon kirjoa on Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitoksen emeritus professorin Ilppo Vuorisen näkökulma Saaristomeren luonnon ja kulttuuriperinnön tutkimuksen puolesta. Turun yliopisto asettui saareen 1960-luvulla. Saarella tehdyt tutkimukset niin luonnosta kuin ihmisen toiminnasta antavat meille varsin hyvän kuvan siitä,mitä Saaristomerelle kuuluu 2020-luvulla.

LAHJAKIRJAKSI

Seili – Elon kirjoa on suurikokoinen, yli satasivuinen neliväriteos, jonka kuvituksena on noin 140 värivalokuvaa Seilin historiasta ja luonnosta.