SEILI – ELON KIRJOA

Turun yliopiston hallitus päätti  13.2.2023 Saaristomeren tutkimusaseman myymisestä tai säilyttämisestä osana yliopiston säästötarpeita. Asia puhutti Varsinais-Suomessa laajasti. 2-3 miljoonan säästöjen rinnalla uhattuna oli lähes 60 vuoden perintö niin luonnontieteiden kuin kulttuuritieteiden kenttätutkimuspaikkana keskellä kansallismaisemaamme, Saaristomerta. 

Kustannus Aarni julkaisee uudestaan artikkelin vajaan kolmen vuoden takaa, Seili – Elon kirjoa -kirjan ilmestymisvuodelta.  Kirja on myynnissä verkkokaupassamme nyt myynnissä erikoishintaan. 


“Ensimmäinen kokonaisvaltainen esitys Seilin saaresta”

(professori Ilari Sääksjärvi, Turun yliopiston Biodiversiteettiyksikkö)

Seili – Elon kirjoa -teoksen julkistamisjuhlat pidettiin keskiviikkona 10. kesäkuuta Turun Ruissalossa. Päivä oli yhtä holistien juhlaa.
Lue Turun yliopiston uutinen

Ilppo Vuorisen haastattelu Turun sanomissa 24.6.2020:

Seili – Elon kirjoa on Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitoksen emeritus professorin Ilppo Vuorisen monitieteinen puheenvuoro Saaristomeren tutkimuksen puolesta. Kirja on elämysmatka Suomen ehkä tunnetuimman saaren 400-vuotiseen historiaan. Se on kutsu tutkimaan sitä elon kirjoa, diversiteettiä, jonka osa myös ihminen on aina ollut.

Seili – Elon kirjoa uskoo tieteen kykyyn tuottaa käyttöömme oikeaa tietoa kansantajuisesti ja jopa viihdyttävästi. 180-sivuinen neliväriteos ei välttele vaikeitakaan aiheita Itämeren nykytilasta 1700-luvun mielisairaanhoitoon, mutta samalla se tarjoaa myös ratkaisuja. Vaikutamme omilla valinnoillamme, mitä meille ja ympäristöllemme tapahtuu.

“Se täyty niin tarkka olla siin, et tiätä se merenpohja laadu ja viäl ilmanki laadu, … viäl ilmanpaineenki.” (Ossian Kuusinen, Kustavilainen kalakauppias)

Seili – Elon kirjoa -teos on tuotettu yhteistyössä Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön kanssa. Koronatilanteen vuoksi niin tiedotustilaisuus kuin kutsuvierastilaisuus pidetään vain kutsutuille. Kirja on myynnissä 10.6. alkaen hyvin varustelluissa kirjakaupoissa. Tiedotamme aiheesta tarkemmin viikon sisällä tällä sivulla.

Kirja on myynnissä mm. Akateemisessa kirjakaupassa, Turun Kansallisessa Kirjakaupassa, Turun Sammakon kirjakaupassa, Naantalin Pienessä Kirjapuodissa – sekä tietenkin Kustannus Aarnin verkkokaupassa.

Elonkirjon puolesta! – Pasi Luhtaniemi, kustantaja, Aarni

Kirjan esittely:

Seili – Elon kirjoa on elämysmatka Seilin saaren monivaiheeseen historiaan. Tuo matka on kirjaimellisesti kurkistus ruohonjuuritasolle, tutkimaan ympäristöömme ja omaa historiaamme.

Ihminen on muokannut vuosisatojen ja -tuhansien ajan Seilin saarta. Ensin hän saapui sinne kalastajana, kauppiaana ja maanviljelijänä. 1600-luvulta lähtien hänet tuotiin saareen usein väkisin: 1619 perustetun leprasairaalan potilaat vaihtuivat 1800-luvulle tultaessa mielisairaiksi. Saarella on pidetty myös ainakin yhtä poliittista vankia.

Seili – Elon kirjoa on Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitoksen emeritus professorin Ilppo Vuorisen näkökulma Saaristomeren luonnon ja kulttuuriperinnön tutkimuksen puolesta. Teos toivottaa meidät jokaisen tutkimuksen maailmaan, helppotajuisesti ja valloittavasti.

Kaksitoista 4-värikuvin kuvitetua päälukua kuljettaa matkailijan Seilin kohteesta toiseen. Löydät pakanalliselta ajalta periytyvät kuppikivet, Seilillä potilaana eläneen Saiman metsäkätkön ja salaperäisen nimimerkki JH:n tagin 1800-luvulta.

Lukujen kainaloartikkeleissa esitellään Turun yliopiston saarella tekemiä tutkimuksia. Kirja toimii siten oppaana vaikkapa valkolakin juuri saaneille ylioppilaille, mitä kaikkea yliopistossa voikaan opiskella.

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi