Marianne Roivas:
Rakkaudesta lajiin

ISBN 978-952-7130-70-4,

”Kerran ratsastin ponillani vieraalla rannalla ilman satulaa täyttä laukkaa, kun se äkkiarvaamatta kompastui hiekan alla vaanivaan ajopuuhun. Tunsin, miten eläimen paljas lihaksikas selkä katosi altani ja kaula edestäni ja kiljahdin säikähdyksestä ja kivun odotuksesta. Ponikin päästi hätääntyneen röhähtävän äänen, mutta kehomme jatkoivat kuin ihmeen kaupalla liikettään samaan suuntaan niin, että kun eläin jälleen pääsi tasapainoon, on kuin se olisi ottanut minusta kopin.”
(Rakkaudesta lajiin, s. 86. Ilm elokuu 2022)

Marianne Roivaksen esikoisromaani Rakkaudesta lajiin on rakkaudentunnustus luomakunnan kauneimmalle eläimelle, joka kantaa ihmistä saaliseläimen erehtymättömällä vaistolla. Mutta samalla se kirja vallasta ja väkivallasta, kiimasta ja voimasta, panemisesta ja rakastamisesta.

Marianne Roivas on kirjallisuuden tohtori.  Väitöskirjassaan hän on tutkinut jalkapallon merkityksiä uudessa englantilaisessa jalkapallokirjoituksessa. Rakkaudesta lajiin on Roivaksen esikoiskirja. Hän on työstänyt kirjan aihetta yli viiden vuoden ajan. KIRJA ON JUURI ILMESTYNYT! Print Friendly, PDF & Email
close

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi