Lars Strang: Yhteen Taotut

yhteen-taotut-painokuvaYhteen taotut on historiallinen seikkailuromaani, jonka kerronta ja maailma ovat sukua Mika Waltarin historiallisille romaaneille – Strang tavoittaa henkilöidensä kasvutarinaan samaa vilpittömyyttä ja idealismia. Samalla kirja tuo Suomen historiallisen romaanin kartalle vahvan ja omanarvoisen seutukunnan, ruotsinkielisen Pohjanmaan.

Eletään vuotta 1655 Pohjanmaalla, Kokkolassa. Ruotsia ja sen Itämaata johtanut kuningatar Kristiina on luopunut kruunusta ja lähtenyt maanpakoon Italiaan. Ilmassa oli huoli tulevaisuudesta, eikä kukaan oikein osaa sanoa, jatkaisiko uusi kuningas Kaarle X Kristiinan viitoittamaa rauhan tietä.

Tästä lähtökohdasta Lars Strang kertoo nuoren pohjalaisen Antti-sepän ja hänen kihlattunsa, karjalaisen orjapiian Ainin tarinan.

”Kirkkoherra Falander oli poistunut juuri Ainin ja Elsan luota. Hän oli käynyt antamassa heille heidän syntinsä anteeksi, koska aina oli se mahdollisuus, että jompikumpi heistä ei selviäisi hengissä rangaistuksestaan.

”He tappavat meidät”, Elsa kuiskaisi.

”Ole hiljaa…”, Aini tiuskaisi vastaan. ”Me molemmat selviämme kahdeksasta raipaniskusta. Pappi halusi vain valaa meihin uskoa, että tietäisimme, että emme enää rangaistuksen jälkeen olisi syntisiä.”

Teos Aarnin verkkokaupasta:lars-strang-kuvaaja-hilkka-strang

Painettu kirja

Painettu kirja

Sähköinen kirja Aarnin verkkokaupasta

Sähköinen kirja

 

 

 

 

 

E-kirja myynnissä myös:

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi