Pohjanpolku aloittaa Aarnin kirjasyksyn 2018

Pohjanpolku (ruots. Norrstig)  täyttyi 1700-luvun alussa pakolaisista
– koko Pohjanmaan rannikko pakeni kohti pohjoista

Kustannus Aarni julkaisi keväällä 2016 kokkolalaisen Lars Strangin ensimmäisen historiallisen romaanin, Yhteen taotut. Strangin  toinen historiallinen romaani, Pohjanpolku, jatkaa Seppälän suvun historiaa. Sukupolvet ovat vaihtuneet, mutta Suntin varren sepän paja kylmenee jälleen.

Eletään vuotta 1714 ja Suuri Pohjan sota (1700–1721) on kääntynyt Ruotsin tappioksi. Uutiset kertovat tappiosta Isossakyrössä ja venäläisten hirmuteoista Vaasan ja Pietarsaaren kaupungeissa. Myös kokkolalaisten on aika paeta, joko pitkin Pohjanpolkua kohti  Oulua, Hailuotoa ja Ruotsia tai piilopirtteihin Itäpohjan metsiin.

Pohjanlahden rannikkotie Vehmaalta Tornion kautta Tukholmaan tunnettiin 1700-luvulla nimellä Pohjanpolku. – Lars Strangin Pohjanpolku on kahden veljeksen, Henrikin ja Aabrahamin perhekuntien tarina. Se on kertomus uskosta, toivosta ja periksiantamattomuudesta.

Filosofian tohtori Lars Strang on syntyperäinen kokkolalainen, joka on tehnyt työuransa yritysjohtajana pääkaupunkiseudulla ja Ruotsissa. Häneltä on aikaisemmin ilmestynyt kaksi rikosromaania (Wsoy) ja historiallinen romaani Yhteen taotut (Aarni).


Lars Strang (oik.) ja kustantaja Pohjanpolun julkistamisjuhlassa Kokkolan Suomalaisessa kirjakaupassa.

näkökulma / kustantaja Pasi Luhtaniemi

POHJANPOLKU JA SUOMENRUOTSALAINEN HISTORIA

Lars Strangin Pohjanpolku kirjoittaa tärkeältä osaltaan myös suomenruotsalaisuuden historiaa. Sen alkuperäisteos De Okuvliga julkaistiin vuosi sitten kesällä, ja äänikirjakauppa Storytel on myynyt teosta kesäkuusta 2018 lähtien.

Storytellin marraskuun 2018 arvostelutilastoissa De Okuvliga nousi suomenruotsalaisten äänikirjojen ykköseksi (poiminta 15.11.2018) –  Seuraava taulukko saattaa yllättää monet – Paitsi meidät Pohjanpolun saagan tuntevat kirjan tekijät:

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi