KIRJAN KUSTANTAMISESTA VUONNA 2016

Kirjan kustantaminen elää Suomessa murroksen aikoja. Painetun kirjan myynti – erityisesti kotimaisen kaunokirjan – laskee tasaisesti noin 5-10% vuosivauhtia. Samaa tahtia myös kirjakaupat ovat katoamassa katukuvasta. Kuka muistaa vielä ajan, kun jokaisessa kaupungista ja kirkonkylästä löytyi Info-kirjakauppa? Entä vieläkö kotikaupungissasi on Akateeminen kirjakauppa? Niin sanotussa kivijalassa sinnittelee enää Suomalainen kirjakauppa ja muutama sinnikäs itsenäinen, ja näissäkin kaupoissa myydään kirjan rinnalla jo lähes kaikkea muuta.

Pasi_Luhtaniemi1500px

Aarnin kasvot: Kustantaja Pasi Luhtaniemi

Samaa tahtia kirjamyynnin laskun kanssa on oman kirjailijauran avaamisesta ja edistämisestä tullut vuosi vuodelta haastavampaa. Kysynnän vähentyessä suuret kustantamot ovat tiputtaneet listoiltaan kymmeniä ja taas kymmeniä tunnettuja kirjailijoita. Aarnin tapaiset pienkustantamot ovat rientäneet paikalle auttamaan.

Kaunokirjan laadun ratkaisee, kuinka hyvin se on kustannustoimitettu, ja siksi perinteisesti toimiva kustannusyhtiö on ainoa oikea vaihtoehto. Markkinoilla olevien omakustannepalvelujen ja tarvepainojen kautta toteutetut kirjat jätetään usein kokonaan toimittamatta ja jopa oikolukematta, koska jokainen lisäpalvelu maksaa kirjoitajalle ylimääräistä ja “säästösyistä” se jätetään tilaamatta.

Reilun vuoden vanha Kustannus Aarni panostaa kirjojensa kustannustoimitukseen. Ankarassa kilpailutilanteessa olemme hakeneet toimintamallia, jolla voisimme silti toimia kannattavasti. Yhteistyökumppaniksemme ovat valikoituneet Hopeantakojat ry, Suomen maakuntakirjailijat ry ja suomilukee.fi -kirjapalvelu.

Tällä joukolla on hyvä ponnistaa. Tarjoamme nyt kolme polkua oman kirjan tekemiseen, kohti omaa kirjailijuutta – ja kolme eri vaivaa, joista valita.

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi