KEVÄÄN 2015 KIRJAT

 

PIENTEN IHMISTEN SANKARI

Kustannus Aarnin ensimmäinen kaunokirja näyttää, että Savon sydämessä kasvaa uusia kansankertojia. Satu Piispa-Hakalan esikoisromaani Pieniä sankaritekoja on kitkeränhauska ja sen lauseet lyhyitä ja nasevia kuin Kari Hotakaisella, ja se kutoo päähenkilöidensä ympärille veijaritarinaa Joel Lehtosen tai vaikkapa Lasse Lehtisen perinteitä kunnioittaen. Pieniä sankaritekoja on kuitenkin myös toisenlainen romaani. Sen kirjoittaja on nuori sanavalmis nainen. Se kertoo ilmastonmuutoksesta, hädästä ja nuoren ihmisen tahdosta toimia toisin. Huumorin kautta.

Satu Piispa-Hakala on juvalainen kirjallisuuskasvattaja. Pieniä sankaritekoja –teoksen aihe on kulkenut hänen mukanaan vuosia, ja teoksen päähenkilössä Annassa onkin paljon samaa kuin luonnossa ja maaseudulla viihtyvässä nuoressa kirjailijassa. Mutta toisin kuin Anna, joka toimii mielummin kuin puhuu ja vaikenee kaikilla mahdollisilla kielillä, puhe pulppuaa Satun suusta pyytämättä. Mutta lauseet ovat puhuttunakn lyhyitä ja teräviä.

Satu Piispa-Hakala: Pieniä sankaritekoja. ISBN 978-952-7130-00-1. Julk. 24.2.2014. Kysy teosta omasta kirjakaupastasi jo nyt!Teoksen suositushinta 28.90€. Teokseen voi tutustua ennakkoon 8.1. alkaen Kustannus Aarnin verkkokirjastossa www.lueminut.fi.

VIALLISIA JOKAINEN

“Kesäinen järvenselkä kätki salaisuuden, jota Pyry Kronbergillä ei ollut voimaa kohdata. Oli paettava, mutta mihin se pako voisi riittää.

Pihla muistaa kirkkaasti sen aamun, kun veljen huone oli tyhjä. Äiti ja Pihlan toinen veli, Peetu, tuskin huomasivat muutosta. – Se on lähtenyt Helsinkiin ja palaisi aikanaan, äiti vakuutteli nuorelle tytölle. Päivät kuluivat ja viikot vaihtuivat kuukausiksi eikä veljestä kuulunut mitään. Lopulta Pihla ei jaksanut enää kysyä vaan koitti jatkaa arkea parhaansa mukaan. Kaikkea ei voinut kuitenkaan unohtaa.

Viattomat on kertomus lapsuuden kesistä, leikeistä, kuolemasta ja anteeksiannosta. Se kysyy lopulta yhden ainoan kysymyksen: Ketä eniten rakastat?”

Viattomat on Pasi Luhtaniemen toinen psykologinen jännitysromaani. Esikoisromaanissa Sokea Piste (Atena 2013) esitelty komisario Eero Vuorinen on jo jäänyt eläkkeelle, eivätkä murhat enää kiinnostaisi häntä. Yhteen on vielä kuitenkin tartuttava.

 

 

Pasi Luhtaniemi: Viattomat. Isbn 978-952-7130-01-8.  Julk. 21.3. 2014. Kysy teosta omasta kirjakaupastasi jo nyt!  Teoksen suositushinta 28.90€. Teokseen voi tutustua ennakkoon 8.1. alkaen Kustannus Aarnin verkkokirjastossa www.lueminut.fi. 

 

 

TARINOIDEN OLAVINLINNA

etukansi-temp-700

(kansiluonnos 16.1.2015)

Jos täpötäydellä Olympiastadionilla tai Seinäjoen Tangomarkkinoilla heittäisi pehmeän pallon väenpaljouteen, kuinka todennäköistä olisi, että pallo osuisi Olaviin?

Kaikkien aikojen nimitilastossa Olavi komeilee suosituimpien suomalaisten miesten nimilistassa sijalla kolme. Nimen suosion taustalla on keskiaikainen perinne, jossa sidettä suojelevaan pyhimykseen vahvistettiin antamalla lapselle tärkeän pyhimyksen nimi. Suomessa ja pohjoismaissa tämä pyhimys oli Pyhä Olavi.

Jyväskyläläisen historioitsijan Matti Rautiaisen teos Neidon kyynel kertoo kahdeksan tarinaa Olavinlinnasta, yhdestä Suomen merkittävimmistä sotalinnoista. Tarinoiden hahmot ovat tuttuja monelle matkailijalle ja Oopperajuhlavieraalle. Neidon kyynel kertoo, kuinka nuo tarinat syntyivät ja kuinka ne ovat saaneet vuosien saatossa kaikenlaisia muotoja. Historialliset faktat yhdistyvät teoksessa ilottelevaan esseistiikkaan.

Matti Rautiainen: Neidon kyynel. ISBN 978-952-7130-02-5. Sidottu, kovakantinen 250x210mm. Nelivärikuvitus.  Julk. 19.5.2015.  Teoksen suositushinta on 39,90€.

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi