Kertoja – Unelmana oma kirja?

Haaveiletko omasta kirjasta, vai oletko kirjoittanut jo käsikirjoituksesi ensimmäisen version valmiiksi? Onko yhdistyksesi täyttämässä vuosia ja kirjaa vailla, vai etsitkö tietokirjallesi kuvankäsittelijää ja graafikkoa. – Kustannus Aarnini Kertoja -palvelu on tarkoitettu kaikille, jotka harkitsevat oman kirjahaaveen toteuttamiseksi ammattilaisen tukea.  Mitä ammattitaitoja kirjan tekeminen vaatii ja miten prosessit  etenevät. – Kun tiedät, sinun on helpompi pyytää ja kysyä.

Kirjaunelman toteutus on kaksivaiheinen prosessi. Ensin kirja on kirjoitettava – käsikirjoituksen tekeminen. Tämän jälkeen kirja voidaan taittaa ja painaa – kirjan valmistus.

Modulit 1 ja 2 kertovat, kuinka me Aarnilla voimme auttaa käsikirjoituksesi kanssa. Modulissa 3 valmistamme kirjasi Aarin kirjoista tutusti, graafikon suunnittelemana ja kovakantisena.

Moduli 1 : Kirjoitusvalmentaja sparraa kirjoitustyössä

– kun sinulla ei ole vielä käsikirjoitusta – 

Onko sinulla 400-sivua tekstiä, joka ei tunnu ylittävän missään kustannuskynnystä ja joka vaatisi selkeästi vielä kunnon mylläyksen? Vai onko sinulla huima, monipolvinen tarina, mutta kielesi mollottaa turvoksissa  taipumatta lauseiksi ja virkkeiksi.

Kirja on tarinan ja kerronnan summa. Kun toinen puuttuu tai ei toimi, kirjaa ei kannata väkertää yksin. Tässä vaiheessa tarvitset kirjoitusvalmentajan.

Kertojan tuottaja Kustannus Aarni järjestää  tavoitteellisille kirjoittajille kirjoitusvalmennusta. Valmennukseen otetaan puolen vuoden välien uusia kirjoittajia hakemuksen perusteella. Koulutus käsittää seitsemän tuntia ja voit lopettaa sen milloin tahansa. Koko valmennuksen hinta on 7×90 euroa. Lue lisää valmennuksesta Aarnin sivuilta .

Moduli 2: Kustannustoimittaja hioo ilmaisuasi, huoltaa kieltä ja oikolukee tekstin

 – Kun käsikirjoituksesi ensimmäinen versio on valmis –

Kirjan ensimmäinen käsikirjoitusversio on aniharvoin  julkaisukelpoinen. Kirjoittaja tulee lähisokeaksi teoksen kirjoitusvirheille tai rakastuu henkilöihinsä, tai kielensä maneereihin tai tautofonioihin. Käsikirjoitus tarvitsee aina toimittajaa. >> Lue lisää 

Välitarkastus

JOS LOPETAT TÄHÄN, tekstisi on käynyt läpi  Kertojan monivaiheisen prässin. Käsikirjoituksesi on nyt ’valmis’ ja k kertoja toivottaa onnea ja menestystä kirjahankkeellesi.

JOS JATKAT KOHTI OMAKUSTANNEKIRJAA KERTOJAN KANSSA, annamme sinulle taitto- ja painotarjouksen. Vertaa tarjousta kilpailijoiden tarjouksiin ja tee sinulle oikea päätös.  Jos kertoja myös taittaa ja painaa kirjasi, se on automaattisesti Kustannus Aarnin myynnissä kirjastoille, kaupoille, messuilla ja tapahtumissa.

Kertojan taittamat ja painamat omakustanteet varustetaan lintulogolla

JOS ALOITAT TÄSTÄ, eli sinulla on valmis käsikirjoitus mutta tarvitset jonkun valmistamaan kirjan, teemme painotarjouksen kuten edellä. Kirjat toimitetaan pyytämääsi osoitteeseen. Toivotamme menestystä kirjallesi.   

Moduli 3: Kertoja antaa taitto- ja painotarjouksen

Kun käsikirjoitusta ryhdytään tekemään kirjaksi, ensimmäinen työ on taitto- ja painotarjouksen pyytäminen.  >> Lue lisää 

Lisätietoja: Kuvatoimittaja tietää, millon väriavaruus on oikea

Tietokirjassa on nykyisin kuvia miltei säännöllä ”yhtä monta kuvaa kuin sivua”. Jotta kuvasi toistuisivat painotuotteessa halutunlaisena, tarvitset kuvatoimittajaa. >> Lue lisää kuvatoimittajan työstä  

Lisätietoja: Taittaja ymmärtää, kuinka kirja tehdään

Modulin M3 yhteydessä kerroimme jo kirjan taittotyöstä, jota ilman upea kirja ei voi syntyä. Lue tästä lisätietoja, > mistä taittajan työn hinta muodostuu

Yhteistyöterveisin:

Pasi Luhtaniemi
Kertoja -palvelu

sähköposti: pasi.luhtaniemi@kustannusaarni.fi

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi