Kansan Uutisten dekkarivuosi 2015 kehui Viattomia

KU-3509161-759x500

Viattomien (6. kirja vasemmalta) lisäksi KU kiittää vuoden 2015 dekkareista mm. Lars Strangin teosta Ahneuden hinta ja Milla Ollikaisen Pirunkurua.

Kai Hirvasnoro arvioi Kansan uutisissa 27. helmikuuta  45 vuonna 2015  ilmestynyttä kotimaista dekkaria.  Yleisarvio oli varsin tyrmäävä. Otsikolla MISSÄ LAATU? Hirvasnoro väittää, että keskinkertaisuus ja keskeneräisyys kuvaavat parhaiten viime vuonna ilmestyneitä kotimaisia dekkareita.

Hirvasnoro jakaa kiitoksia vain kouralliselle romaaneja. Yksi näiden teosten joukossa oli Pasi Luhtaniemen Viattomat. Kirja saa ainoana kiitosta myös kansisuunnittelustaan.

Alla Hirvasnoron arvio Viattomista. Lue Kansan Uutisten koko juttu tästä linkistä.

“Pasi Luhtaniemi: Viattomat. Aarni.

Viattomien kansi on erikoisin ja ehkä kaunein minkä olen dekkareissa nähnyt. Jo se antaa lupauksen, ettei nyt ole kyseessä mikään tusinatyö. Unenomainen prologi vahvistaa vaikutelmaa.

On totta, että sen mitä Annille tapahtui, aavistaa jo kirjan alkupuolella. Mutta ei Pasi Luhtaniemi käsittääkseni olekaan kiinnostunut yllätyksellisestä loppuratkaisusta, vaan tarinan kuljetuksesta. Tässähän on Mauno Koivistoa mukaillen bernsteinilainen dekkari: tärkeintä on liike.

Varsinainen arvoitus onkin Pyry. Miksi hän on pakomatkalla kenenkään tavoittamattomissa? Sitä en aavistanut.

Itse pidin myös monen kertojan käytöstä eikä se ollut yhtään sekavaa. Sitä mietin, oliko liian helppo ratkaisu ottaa mukaan myös Annin ääni hänen päiväkirjansa kautta ja miten ihmeessä Pihla malttoi lukea niitä järjestyksessä eikä katsonut heti viimeisiä merkintöjä. Ehkä makuasia kuitenkin.

Harvoin tapaa näin hienosti kirjoitettua dekkaria, jossa imu kuitenkin on melkoinen. Kaunokirjallisuutta, mutta tällä kertaa ilman keekoilua.”

viattomat201

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi