Jyväskylän taiteilijaseura 60 vuotta: JUHLATUULELLA

JYVÄSKYLÄN TAITEILIJASEURAN JUHLATUULELLA -teos esittelee sanoin ja teoskuvin seitsemänkymmentä seitsemän 2010 -luvun kuvataitelijaa  ja viisi kirjailijaa.

Erityisen huomion kirja antaa jyväskyläläiselle taidemaalari Urho Lehtiselle (1887-1982), jonka realistiset öljyvärimaalaukset 1900-luvun alun arjesta ja juhlasta käyvät mielenkiintoista vuoropuhelua 2010-luvun nykytaiteen kanssa.

Takakansi: Jaana Kautto: 28072013, valokuva, 30 x 40 cm

Kustannus Aarni onnittelee Jyväskylän Taiteilijaseuran taitelijoita kuvataiteesta, joka todistaa, että väri ja muoto on ajattelua ja argumentaatiota.  Juhlatuulella tarjoaa yhtä aikaa matkan mietiskelevään ja esteettiseen kuin rujoon ja poleemiseen. Se näyttää suuntaa koko Suomen taiteilijakentälle, kuinka taiteilijamatrikkeli tulee tehdä. Kukin taiteilija esitellään teoksessa omalla aukeamallaan, jossa taiteiljasitaatti valottaa  tekemisen lähtökohtia. Pääosan saavat kuitenkin teoskuvat, jotka on kuvattu ja taitettu aukeamalle pieteetillä.

Oman lisänsä kirjaan tuovat kirjailijaesseet. Taitelijaseura pyysi viittä keskisuomalaista kirjailijaa sukeltamaan 2010 -luvun nykytaiteeseen ja kirjoittamaan sen innoittamana, kukin oman kirjailijanlaatunsa mukaisesti.

Kustannus Aarni on teoksen kustantaja, ja teoksen graafisen suunnittelun on tehnyt Aarnin yhteistyökumppani Teija Lammi/ grafemi.fi.

KUSTANTAJAN KIITOKSET

Kustannus Aarnin kustantajana haluan kiittää tässä erityisesti Jyväskylän Taiteilijaseuran puheenjohtajaa Maija Holmaa hänen innovatiivisuudestaan koko kirjahankkeen osalta. Holma oli teoksen toimittaja, jossa roolissa hän vastasi teoksen aineiston keruusta ja järjestämisestä.

Maija Holma ja Jyväskylän Taiteilijaseura muistuttivat minua myös henkilökohtaisesti taiteen tekijän oikeasta asenteesta. Olipa taiteen lajisi mikä tahansa, katso kaikkeen, ja kun alat nähdä, luota omaan visioosi.

Jyväskylän Taiteilijaseuran visio  siitä, millainen Juhlatuulella -teoksen tulisi olla, on toteutunut teoksessa mielestäni niin kauniisti kuin se vain voi.  Sillä tuulella myös kirjamaakarin on hyvä olla tuokio tai toinenkin. – Onnitteluni Jyväskylän Taitelijaseuralle upeasta teoksesta!


Samassa yhteydessä haluan kiittää Akateemista kirjakauppaa rohkeasta avauksesta. Kauppakeskus Seppään avattu uusi myymälä todistaa, että painettu kirja elää ja voi hyvin – myös maakunnissa!

Juhlatuulella teos on myynnissä Kauppakeskus Sepän Akateemisessa kirjakaupassa.

Lisätietoja Juhlatuulella teoksen myyntipisteistä: Jyväskylän taiteilijaseuran Galleria Becker, http://www.jkltaiteilijaseura.net/galleria.htm


Toivotan lopuksi suurta tungosta Jyväskylän Taidemuseon Juhlatuulella -näyttelyyn 16.12.2017 – 4.3.2018. – Näyttely ja sen teokset näyttävät suuntaa, mitä suomalainen nykytaide on itsenäisyyden 2. vuosisadan vaihtuessa.

14.12.2017

Pasi Luhtaniemi,
kustantaja, Aarni

Print Friendly, PDF & Email

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi