ENTROPIA

LEHDISTÖTIEDOTE
julkaisuvapaa 20.7.2015

Ilmestyt tyhjästä valehtelemaan minulle ja minun pitäisi ottaa sinut avosylin vieraakseni ilman mitään takuita? Ei näillä selkosilla tupsahdeta kylään noin vain, hemmetti soikoon, saati vaadita palveluksia. Inhimillisyys on yliarvostettua näinä aikoina.

Mustasta Tiistaista on kulunut seitsemän vuotta ja Suomi on rutiköyhä ja saastunut. Energiapula ja pilaantunut pohjavesi pakottavat ihmiset Pääkaupunkiin, jossa vielä riittää sähköä ja Cosmos-kypäriä. Alueidenhallintavirasto pitää maata tiukassa otteessaan Blood Brothers -jengin avustuksella. Sensurointi ja mustat listat ovat arkipäivää. Kansalaisia valvotaan siruilla.

Jon on reilu kolmekymppinen tyhjennettävällä seiskavyöhykkeellä sinnittelevä farmari, kirjojen ja vuohien ympäröimä erakko, jolla on salainen projekti. Kaupungin sykkeessä elänyt Marina, nelikymppinen näppinsä polttanut pintaliitäjä, kulkeutuu Jonin ovelle eräänä joulukuisena perjantai-iltana. Syrjäseutujen ahdingosta tietämätön nainen järkyttyy nähdessään maaseudun realiteetit. Mies puolestaan raivostuu aivopestyn naisen mielipiteistä. Mutta yhteinen sävel on pakko löytää, sillä kummallekin on eduksi, että Alueidenhallintavirasto pysyy loitolla. Kahden maailman yhteentörmäyksessä ei vältytä pintanaarmuilta tai kotikirurgialta, mutta muumimukit ja vanha suomalainen kirjallisuus auttavat tosipaikan tullen.

Entropia on tarina kahdesta ihmisestä, jotka kurkottavat maaseudun ja kaupungin välisen kuilun yli toisiaan kohti. Se on dystooppinen trilleri poliittisella, ekologisella ja humoristisella twistillä.

Entropia on ristiinalaisen pariskunnan Helena Wariksen ja Jannen Nykäsen ensimmäinen yhteinen kirja, jolle on suunniteltu jatkoa. Waris on aiemmin kirjoittanut kiitetyn Pohjankontu-trilogian, jonka eri osat ovat kukin saaneet Kuvastaja-palkinnon. Viikinkimytologiaa modernisti hyödyntävä Vuori oli Savonia-palkintoehdokkaana.

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi