Aarnin kirjat 2015

aarni-vihrea509

Uusi kotimainen kirjankustantamo, Kustannus Aarni aloitti toimintansa tammikuussa 2015. Mottomme on Minkä kirjan sinä tekisit? – Julkaisemme kirjoja ostavaa lukijakuntaa ajatellen.

ENSIARVOT KEVÄÄN KIRJOISTA

Aarnin ensimmäisiä romaaneja, Satu Piispa-Hakalan Pieniä sankaritekoja ja Pasi Luhtaniemen Viattomia on jo ehditty kiittää lehti- ja blogiarvosteluissa. Lue seuraavilta sivuilta, mitä teoksista kirjoitetaan.

***

TULOSSA TOUKOKUUSSA:

Aarnin historian ensimmäinen tietokirja on juuri lähtenyt painoon. Matti Rautiaisen Neidon kyynel ja muita tarinoita Olavinlinnasta on panostuksemme ns. Coffee Table –teoksiin.

Teoksessa on upea nelivärikuvitus, jossa linnaa on päästy kuvaamaan myös sieltä, minne turistia ei päästetä. Teoksen taiton on suunnitellut taidekirjoistaan aiemmin palkittu Teija Lammi (www.grafemi.fi).

Teoksen verollinen suositushinta on 39,90e. Kysy tarjous 044-361 3564

olavinlinna_etukansi_tarinallistettu_21_4_2

PIENTEN IHMISTEN SANKARI

(julk 28.2.2015)

pienia-sankaritekoja-teoskuvaKustannus Aarnin ensimmäinen kaunokirja näyttää, että Savon sydämessä kasvaa uusia kansankertojia. Satu Piispa-Hakalan esikoisromaani Pieniä sankaritekoja on kitkeränhauska ja sen lauseet lyhyitä ja nasevia kuin Kari Hotakaisella, ja se kutoo päähenkilöidensä ympärille veijaritarinaa Joel Lehtosen ja Lasse Lehtisen perinteitä kunnioittaen.

Pieniä sankaritekoja on kuitenkin myös toisenlainen romaani. Sen kirjoittaja on nuori sanavalmis nainen. Se kertoo ilmastonmuutoksesta, hädästä ja nuoren ihmisen tahdosta toimia toisin. Huumorin kautta.

Satu Piispa-Hakala on juvalainen kirjallisuuskasvattaja. Pieniä sankaritekoja –teoksen aihe on kulkenut hänen mukanaan vuosia, ja teoksen päähenkilössä Annassa onkin paljon samaa kuin luonnossa ja maaseudulla viihtyvässä nuoressa kirjailijassa.

MEDIA PIENISTÄ SANKARITEOISTA:

Pekka Jäntti, Savon sanomat/ Keskisuomalainen/ Karjalainen:

”Romaani elää moniäänisyydestään. Kymmenkunta eri kertojaa tuottaa rakenteeltaan vekkulin kokonaisuuden, jossa lymyää pieniä piikkejä keskipäivittelevälle ja keskikuluttavalle keskiluokalle. Herättelyä vai syyllistämistä? Päätä sinä.

”Ympäristötietoisuuden puolesta puhuva Pieniä sankaritekoja välttää paasaustaajuuden. Toki se saa arvioimaan, mikä vaikutus yksilön valinnoilla on ylikansoittuneella maapallolla. Lisäksi teos tuo ironisesti esille olennaisen asianhaaran markkinatalouden voittokulusta, kyvyn suodattaa ristiriitaiset elementit itseensä.

Järjellä ja tunteella –blogi:

”… Episodimaisuus toimii erittäin hyvin. Vaikka isona teemana tarinan taustalla onkin maailman tila ja ihmisten kuluttaminen, Piispa-Hakala ei tarinassa mitenkään syyllistä tai osoittele. Lempeän ironinen ote toimii.

—-

Satu Piispa-Hakala: Pieniä sankaritekoja, n. 157 sivua. ISBN 978-952-7130-00-1. Julk. 28.2.2014.

Aarnin kaunokirjojen verollinen suositushinta 28.90€ – Kysy tarjous 044 361 3564

 

KUOLEMA KESÄISELLÄ JÄRVELLÄ

julk. 20.3.2015

viattomat412

Kesäinen järvenselkä kätki salaisuuden, jota Pyry Kronbergillä ei ollut voimaa kohdata. Oli paettava, mutta mihin se pako voisi riittää.

Pihla muistaa kirkkaasti sen aamun, kun veljen huone oli tyhjä. Äiti ja Pihlan toinen veli, Peetu, tuskin huomasivat muutosta. – Se on lähtenyt Helsinkiin ja palaisi aikanaan, äiti vakuutteli nuorelle tytölle. Päivät kuluivat ja viikot vaihtuivat kuukausiksi eikä veljestä kuulunut mitään. Lopulta Pihla ei jaksanut enää kysyä vaan koitti jatkaa arkea parhaansa mukaan. Kaikkea ei voinut kuitenkaan unohtaa.

Viattomat on kertomus lapsuuden kesistä, leikeistä, kuolemasta ja anteeksiannosta. Se kysyy lopulta yhden ainoan kysymyksen: Ketä eniten rakastat?

Viattomat on Pasi Luhtaniemen toinen psykologinen jännitysromaani. Esikoisromaanissa Sokea Piste* (Atena 2013) esitelty komisario Eero Vuorinen on jo jäänyt eläkkeelle, eivätkä murhat enää kiinnostaisi häntä. Mutta yhteen on vielä tartuttava.

MEDIA VIATTOMISTA:

Seija Forsström, Länsi-Savo/ Itä savo:

”Viattomat on Pasi Luhtaniemen toinen rikosromaani. Sokea piste (2013) loi jo vahvoja odotuksia, eikä uusi jännäri tuota pettymystä. Se on psykologisena trillerinä edeltäjäänsä vahvempi, ja Luhtaniemi on varteenotettavana rikoskirjailijana paikkansa ottanut.

”Viattomat sitouttaa heti avauksellaan: ”Odonata on kaikissa elämänvaiheissaan peto.” Mitä muuta voi kuin jatkaa lukemista. Odonata tarkoittaa hyönteislahkoa, sudenkorentoja. Niistä tulee kiehtova analogia romaanin ihmisille ja heidän toiminnalleen: kauniin ja viattoman lentelijän sisällä piilee myös toinen luonto.

Kirjakaapin kummitus –blogi:

”Henkilöiden mukanaan kantamat salaisuudet asettuvat vasten kaunista kesää luoden auringonpaisteeseen varjoja, jotka on saatava häivyttää, jotta taakat harteilta putoaisivat. Miljöötä on kuvattu vahvasti, ja sen verran paljon tarinan arvoitukset kiinnostavat, että kirjan sivut kääntyvät lopulta varsin vauhdikkaasti. Eikä loppuratkaisu sitten ole helpoin mahdollinen vaan jättää mietityttämään, kuten tämänkaltaisessa psykologisessa tarinassa kuuluukin.

Morren maailma -blogi:

”Pitkästä aikaa tuli luettua jotakin, jossa oli epäluotettava kertoja. Tämä ei ole erikoinen juonipaljastus, mutta kuvaa hyvin koko kirjan teemaa, joka todella kysyy sitä, että kuka on viaton. Luhtaniemi ei anna siihen vastausta, ei osoita, ei moralisoi. Viattomasti vain kysyy. Epäluotettavan kertojan käyttäminen tuntuu – ainakin minusta – vaativalta ratkaisulta. Paletti täytyy pitää kasassa loppuun asti, vaikka lukija hoksaisikin jo alkumetreillä, ettei tähän kaveriin ole luottamista. Itse en osaisi, Luhtaniemi osaa.

Pasi Luhtaniemi: Viattomat,   224s. Isbn 978-952-7130-01-8.  Julk. 20.3. 2014. 

Aarnin kaunokirjojen verollinen suositushinta 28.90€ – Kysy tarjous 044 361 3564

ENNAKKO: SYKSYN 2015 TEOKSET

Syyskuun lopussa Aarni julkaisee uuden runon antologian. Antologian päätoimittajana on Nihil interitin perustaja ja Poesian perustajajäsen, turkulainen runoilija ja runokouluttaja Tommi Parkko.

tommi-mv

Tommi Parkko

helena-risings

Helena WarisLokakuussa Aarni kertoo Mustasta tiistaista. Suomen lähitulevaisuuteen sijoittuva Entropia on fantasiakirjailijana tunnetun Helena Wariksen ja Janne Nykäsen kirjoittama dystopia. Helena Waris on julkaissut mm. Pohjankontu-trilogian (Otava, 2009-2013), jonka jokainen osa voitti ilmestyttyään Suomen Tolkien-seuran Kuvastaja-palkinnon.

markon-kuva-1

Marraskuussa Aarni julkaisee ensimmäisen valokuvateoksensa. Jyväskyläläinen valokuvaaja Marko Hämäläinen on hiihtänyt ja kuvannut Suomen lappia  viiden vuoden ajan, ja hän kokoaa teokseen realistisen ja surrealistisen näkemyksensä lumesta, maisemasta ja ihmisen mielestä.

 

kirjatilaukset, Aarnin tapahtumat ja lisätietoja:
Pasi Luhtaniemi, kustantaja
044 361 3564
pasi.luhtaniemi@kustannusaarni.fi

~ löydät meidät suoraan: Porvoon Kirjakeskus oy, BTJ, Kirjavälitys Oy, Booky.fi ~

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi