Kolme voittajatekstiä on löytynyt!

(lisäys 16.10)
Kustannus Aarnin Minä ja Metsä -kilpailu on ratkennut, ja voittajia löytyi peräti kolme. Tuomaristo onnittelee voittajia!

Voittajien julkistus Kuhmon Kirjamessuilla 5.11.2020 kello 15.30. Tervetuloa mukaan seuraamana tapahtumaa livenä netissä. Seuraa tiedotustamme!

Pasi Luhtaniemi
kustantaja
Kustannus Aarni Oy


(27.8.2020)
Kustannus Aarnin vuoden 2020 kirjoituskilpailun jyrytys on edennyt vaiheeseen kaksi. Kilpailun kolmijäseninen jyry, professori Ilari Sääksjärvi (asiaproosa), kirjailija Mia Myllymäki (spekulatiivinen fiktio) ja kustantaja Pasi Luhtaniemi (reaalifiktio) ovat kukin valinneet kolme jatkoon päässyttä käsikirjoitusta.

Jyry lukee elo-syyskuun aikana kaikki yhdeksän käsikirjoitusta ja hakee konsensuksen kilpailun voittajasta / voittajista. Voittaja voidaan julkistaa jokaisesta kilpailun päägenrestä tai vain yhdestä tai kahdesta. Kustannus Aarni kustantaa vuosina 2021-2023 kaikki voittajateokset.

Kilpailun voittaja/ voittajat julkistetaan Turun kirjamessuilla perjantaina 2. lokakuuta 2020. Voittajille ilmoitetaan tuloksesta viikkoa aikaisemmin. Kilpailutekstejä ei palauteta.

KUSTANTAJAN VÄLIRAPORTTI

Minä ja metsä -kilpailun aihetta ei ole rajattu suomalaiseen metsään. Kuvassa Norfolkinaraukaria, Australiasta kotoisin oleva ainavihanta havupuu.

Minä ja metsä -otsikolla järjestettävä kirjoituskilpailu etsii uusia kotimaisia suorasanaisia teoksia, jotka kommentoivat joko asiaproosan tai kaunokirjan keinoin suhdettamme metsään ja luontoon. Kilpailuun lähetettiin kaikkiaan 46 kilpailuehdot täyttävää käsikirjoitusta.

Finaalivaiheen ulkopuolelle jäi lukuisia ansioituneita ja kiinnostavia käsikirjoituksia. Erityisen harmillinen karsiutuminen oli silloin, kun muuten kiinnostava käsikirjoitus ei liittynyt juurikaan kilpailun toiseen objektiin/subjektiin eli metsään.

Finaalitekstit poikkeavat genreltään ja kilpailuaiheen käsittelytavaltaan kiitettävästi toisistaan, mutta metsä on niissä jokaisessa peili tai jopa aktiivinen toimija. Uskallankin jo luvata, että kilpailu todistaa, kuinka pitkä asiaproosa tai jopa kaunokirja voi osallistua keskusteluun ihmisestä ja hänen suhteestaan luontoon.

17.8.2020. / Pasi Luhtaniemi, kustantaja, Aarni