Kuinka Aarnin kirjailijaksi?

Kirja-ala muuttuu jatkuvasti, ja painetun kirjan rinnalla julkisuus hypettää äänikirjaa ja suoratoistopalveluita. Kustannus Aarni luottaa kuitenkin edelleen perinteiseen painettuun kirjaan. Kirja on ainutkertainen ja omanlaisensa tiedon lähde, ja lukemisesta saadut elämykset ovat pitkäkestoisia. 

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit hakea Aarnin kirjailijaksi. Mikäli kirjan tekeminen on sinulle vielä täysin uutta, tutustu ensin artikkeliin, miten käsikirjoituksesta tulee kirja.  

Kustannus Aarni tekee  jokaisesta kustantamastaan kirjasta perinteiset  kustannuspäätökset. Emme tee asiakkaalle taiton ja painon toimeksiantoja, vaan julkaisemamme kirjat ovat aina Kustannus Aarnin ammattilaisen kustannustoimittamia. 

ROMAANIT JA NOVELLIKOKOELMAT

Aarni julkaisee vuosittain 3-5 uutta kotimaista suorasanaista kaunokirjaa. Kustannus Aarni ei ota suoraan vastaan kaunokirjan käsikirjoituksia. Haemme uusia käsikirjoituksia kolmella tavalla:

  1. Omat kirjailijamme:  Aarnilla jo julkaisseet kirjailijat ovat aina erikoisasemassa kirjailijoiden joukossa. Aina seuraavan käsikirjoituksen valmistuttuamme haluamme lukea sen ensimmäisenä mahdollista kustannusyhteistyötä ajatellen.
  2. Kilpailut:  Kustannus Aarni järjestää parillisina vuosina uuden proosan kirjoituskilpailun. Vuonna 2018 aiheena olivat uudet novellikokoelmat, vuonna 2020 metsäsuhteemme. Voittajat ja sijoittuneet ovat niittäneet menestystä kritiikeissä ja lukijapalautteissa.
  3. Kustannustoimittajien ja -valmentajien suositukset:  Uudet käsikirjoitukset löytyvät luettavaksemme myös toimittajiemme ja valmentajiemme suosituksesta. Kaunokirjan kustannustoimittajamme ovat kirja-alan aktiiveja, kirjallisuuden opettajia ja valmentajia.

TIETOKIRJAT

Kustannus Aarni on aina kiinnostunut uudesta tietokirjakäsikirjoituksesta. Osaamisalamme ovat mottomme ”kirjoja historiasta, nyky-Suomesta ja mahdollisista maailmoista” mukaisesti historia ja suomalainen yhteiskunta. Ja koska nimi velvoittaa, Aarni julkaisee tietokirjoja myös luonnosta ja sen tutkimuksesta. 

Tietokirjaa kannattaa tarjota suoraan Aarnin kustantajalle pasi.luhtaniemi@kustannusaarni.fi.  

KUSTANNUS- VAI JULKAISUSOPIMUS? 

Olitpa kauno- tai tietokirjailija, yhteistyö alkaa kustannus- tai julkaisusopimuksesta. Kumpi on sitten realistisempi sinun käsikirjoituksellesi? 

Aarnin kustannussopimus  on perinteinen sopimus, joka solmitaan, kun kirjoittaja on hakenut ja tullut valituksi käsikirjoituksellaan ohjelmaan. Aarni kustantaa teoksen eli vastaa teoksen valmistuksesta, myynnistä ja markkinoinnista. Kirjailija saa teoksesta ja sen eri formaateista kirjailijaliiton suositusten mukaisen tekijänoikeuskorvauksen.(Tutustu sopimuspohjaan word-tiedostona)

Kustannussopimuksessa Aarni kantaa kirjan valmistamisen koko riskin. Solmimme kustannussopimuksen automaattisesti järjestämiemme kilpailujen voittajien kanssa. Kilpailujen ohi Aarni sopii vuosittain 1-2 kustannussopimusta.  

Aarnin julkaisusopimus on muuten identtinen kustannussopimuksen kanssa, mutta siinä kirjailija ostaa kirjan ensipainoksesta sovitun määrän teoksia omaan käyttöönsä, myyntiin ja jakeluun. Investointiaan vastaan  kirjailija saa teoksen tekijänoikeuskorvauksina 35%  kirjan nettomyyntituloista, kun normaali tekijänoikeuskorvaus on 21%-25%.(Tutustu sopimuspohjaan word-tiedostona)

Julkaisusopimus on osoittanut käyttökelpoisuutensa erityisesti tietokirjojen kanssa. Aarnin vuosien 2020-2021 tähtituotteet, Seili – Elon kirjoa sekä Tähtilinnoituksen talot tehtiin molemmat julkaisusopimuksella. Asiakkalla (Turun yliopisto, Haminan ympyräkaupungin perinneyhdistys) oli valmis rahoitus sekä ostajakunta, jolle se myi ja jakeli itsenäisesti ostamansa osapainoksen. 

t. Pasi Luhtaniemi
kustantaja / Aarni

close

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi