Kuinka Aarnin kirjailijaksi?

Kirja-ala muuttuu jatkuvasti. Suomessa julkaistaan vuosittain yli tuhat kaunokirjaa ja kaksituhatta tietokirjaa eli teosta, jolla on yksilöllinen isbn-numero. Kuinka saada kustannussopimus, ja kuinka päästä saada oma kirja esille laajasta tarjonnasta. Teemme jokaisesta kustantamastamme kaunokirjasta perinteiset  kustannuspäätökset.

a) ROMAANIT JA NOVELLIKOKOELMAT

Aarni julkaisee vuosittain 3-5 uutta kotimaista suorasanaista kaunokirjaa. Kustannus Aarni ei ota vastaan kaunokirjan käsikirjoituksia suoraan.

Haemme uusia käsikirjoituksia kolmella tavalla:

1. Omat jo julkaisseet kirjailijamme

Aarnilla jo julkaisseet kaunokirjailijat ovat aina erikoisasemassa kirjailijoiden joukossa. Aina seuraavan käsikirjoituksen valmistuttuamme haluamme lukea sen ensimmäisenä mahdollista kustannusyhteistyötä ajatellen. 

2. Kilpailut 

Kustannus Aarni järjestää parillisina vuosina uuden proosan kirjoituskilpailun. Vuonna 2018 aiheena olivat uudet novellikokoelmat, vuonna 2020 metsäsuhteemme. Voittajat ja sijoittuneet ovat niittäneet menestystä kritiikeissä ja lukijapalautteissa.

3. Kustannustoimittajien ja -valmentajien suositukset  

Uudet käsikirjoitukset löytyvät luettavaksemme myös toimittajiemme ja valmentajiemme suosituksesta. Kaunokirjan kustannustoimittajamme ovat kirja-alan aktiiveja, kirjallisuuden opettajia ja valmentajia.

b) TIETOKIRJAT

Kustannus Aarni on aina kiinnostunut uudesta tietokirjakäsikirjoituksesta.

Osaamisalamme ovat mottomme ”kirjoja historiasta, nyky-Suomesta ja mahdollisista maailmoista” mukaisesti historia ja suomalainen yhteiskunta. Nimi velvoittaa: Aarni julkaisee tietokirjoja myös luonnosta ja sen tutkimuksesta

TUTUSTU SOPIMUSPOHJIIMME

Olitpa meillä kauno- tai tietokirjailijana, yhteistyö alkaa kustannus- tai julkaisusopimuksesta.

Aarnin kustannussopimus  on perinteinen sopimus, joka solmitaan, kun kirjoittaja on hakenut ja tullut valituksi käsikirjoituksellaan ohjelmaan. Aarni kustantaa teoksen eli vastaa teoksen valmistuksesta, myynnistä ja markkinoinnista. Kirjailija saa teoksesta ja sen eri formaateista kirjailijaliiton suositusten mukaisen tekijänoikeuskorvauksen.(Tutustu sopimuspohjaan word-tiedostona)

Aarnin julkaisusopimus on muuten identtinen kustannussopimuksen kanssa sopimus, mutta siinä kirjailija ostaa kirjan ensipainoksesta sovitun määrän teoksia omaan käyttöönsä, myyntiin ja jakeluun. Investointiaan vastaan  kirjailija saa teoksen tekijänoikeuskorvauksina 35%  kirjan nettomyyntituloista, kun normaali tekijänoikeuskorvaus on 21%-25%.(Tutustu sopimuspohjaan word-tiedostona)

t. Pasi Luhtaniemikustantaja / Aarni