#Tusinoittaintarinoita

Helsingin vuoden 2022 kirjamessujen Osasto 6h2 on todellinen kustantamoiden yhteisosasto. Löydät osastolta peräti neljäntoista kustantamon uutuuskirjat, hashtagilla #tusinoittaintarinoita

Tämä on kertomus siitä, miten #tusinoittaintarinoita syntyi: 

*

MITÄ?

Helsingin kirjamessut on Suomen kirja-alan vuotuinen päätapahtuma, jossa jokainen kustantaja ja alan toimija etsii paikkaansa auringossa. Pienille ja keskisuurille kustantamoille Helsinki on ollut jokavuotinen haaste, koska osallistuminen 4-9m2 osastolla ”rivipaikoilla” on vaatinut  todellista kauppiashenkeä.

Asiaan heräsi keväällä perinteikkään Enostone -kustantamon kustantaja Kalle Niinikangas. Enostone teki Mesukeskukselta ennakkovarauksen 36m2 messuosastosta ja kysyi Aarnilta sekä kolmannelta pienkustantajalta Robustokselta kiinnostusta lähteä jakamaan kustannuksia. Vastasimme kyllä ja jatkoimme verkottumista. Jo kesällä  mukaan oli hypännyt käännöskirjallisuuden kiinnostavimmat uudet tekijät Kirjasin, Huippu, Punainen silakka, Aporia sekä  Moebius.  #tusinoittaintarinoita -ilmiö oli syntynyt.

MIKSI?

#tusinoittaintarinoita on hanke, jonka voi pelkistää fraasiin ”yhdessä olemme enemmän”.  Kukin mukana oleva kustantaja on  keskittynyt vuosien ajan ydinosaamiseensa. Kustannus Aarnilla tuo osaaminen liittyy uuteen kotimaiseen proosaan ja tietokirjoihin, kun taas esimerksi Parkko Kustannus (Kirjasin) keskittyy kustantamaan käännösrunoutta. Kustantamo Huippu kääntää saksankielistä kirjallisuutta, Moebius italiankielistä ja Punainen silakka japaninkielistä jne…

Samanaikaisesti meistä jokaisen Akilleen kantapää on ollut kirjan myynti ja markkinointi. Kukin on ratkaissut asian omalla tavallaan, verkkosivut, kaupan, messutoiminnan… mutta jokaisella on ollut mukana myös rautalankavirityksiä.

Helsingin messuilla 2022  neljätoista kustantamoa yhdistää voimansa. Myymme toinen toistemme kirjoja, käytämme samaa maksupäätettä ja kassaa, kerromme kirjan ilosanomaa, oli kyseessä sitten tietokirja tai elämäkerta, romaani tai runoteos.

MISSÄ?

Helsingin kirjamessut on kirjallisuuden runsaudensarvi, mutta löydät osaston 6h2 helposti, vaikka et katsoisikaan karttaan. Laskeutuessasi alas messuhalliin käännä katseesi vasemmalle. Löydät sieltä alla olevan jättilakanan. Löydät kuvan keskeltä omakuvasi, tyytyväisen messukävijän.

Tule kylään, juttelemaan kirjoista ja kirjailijoista. Tarinat ovat asiamme. Siksi tarjoamme niitä sinulle nyt tusinoittain!

 

close

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi