Läpi harmaan ja pinkin kiven – Kuusankosken lukio 100 vuotta

30,00

Läpi harmaan ja pinkin kiven – Kuusankosken lukio 100 vuotta. kertoo Kuusankosken yhteiskoulun, yhteislysen ja lukion satavuotisen historian. Samalla se on mielenkiintoinen pala suomen koulu-, aate- ja sivistyshistoriaa Kuusankoskelta, suomalaisen savupiipputeollisuuden syntysijoilta.

Kuvaus

HISTORIAA!

”Läpi harmaan ja pinkin kiven” kertoo vuosisadan mittaisen keskikoulu- ja lukiohistorian suomalaisen paperiteollisuuspaikkakunnan sydämessä. Kuusankosken yhteiskoulu aloitti yksityisenä keskikouluna 1920 kirkko-seuratalon sivuhuoneissa. Kahteen kertaan muutettuaan koulu laajeni lukioluokat käsittäväksi ja ensimmäiset ylioppilaat lakitettiin 1946. Oman koulurakennuksensa koulu sai 1957 ja muuttui valtion yhteislyseoksi 1961. Peruskoulun tulon myötä koulusta tuli kunnallinen Kuusaan lukio 1975. Vaaleanpunaisen ulkovärin 1991 saanut rakennus koki perusteellisen remontin 2006–2007, jolloin tiloissa aloitti Kuusaan ja Voikkaan lukiot yhdistänyt Kuusankosken lukio.

”Läpi harmaan ja pinkin kiven” on sata vuotta suomalaista koulu-, aate- ja sivistyshistoriaa, oppilaskokemuksia ja yhteiskunnan rakennemuutoksia, Tarton rauhan syksystä 1920 koronakriisin kevääseen 2020. Teoksen on toimittanut Juha Forsberg.

close

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi