Rauhantekijään 113 kilpailutekstiä

L.G.Portman: Julius Caesarin murha, 1801 Rijksmuseum, Ned

Kustannus Aarnin huhtikuussa otsikolla RAUHANTEKIJÄ avaama kirjoituskilpailu kiinnosti suomalaisia kirjailijoita paljon.  Kilpailuun lähetettiin määräaikaan, elokuun loppuun mennessä kaikkiaan satakolmetoista ehdot täyttävää tekstiä:  novellia, esseetä tai puheenvuoroa sodasta ja rauhasta.  Kilpailukutsua jaettiin Suomen kirjailijaliiton, Suomen tietokirjailijaliiton sekä maakunnallisten kirjailijayhdistysten kautta.

Kilpailun valvoja, Kouvolan kirjastontoimenjohtaja Selja Kunttu varmistaa seuraavaksi, että nimimerkit säilyvät salaisina. Kaksivaiheisen jyrytyksen tuomaristossa on kustantajat Kalle Niinkikoski (Enostone) ja Mika Kempas (etc.) sekä kirjailija Päivi Haanpää. Tuomarityöskentelyssä haetaan näkökulmien kirjoa: proosaa historian konflikteista ja tulevaisuuden konflikteista, kotirintaman sodista, rohkeista yksilöistä rauhan asialla ja asesankareista rauhan puolesta. Mukaan haetaan niin analyysia kuin tunnetta.

Kilpailun järjestäjän, Aarnin kustantajan Pasi Luhtaniemen mukaan ajatus Rauhantekijästä syntyi kaikista niistä ristiriitaisista tunteista, joita Venäjän järjetön hyökkäys Ukrainaan 24. huhtikuuta synnytti. ”Niin haukat kuin kyyhkyt pelmahtivat lentoon yhdellä kertaa, toisiinsa törmäillen”, kustantaja kuvaa vaikutusta. Hän kertoo, että moniääniselle esseeiden, asiapuheenvuorojen ja tunneälyä koskettavien novellien kokoelmateokselle on nyt välitön tarve.

Rauhantekijä -kilpailun voittajat julkistetaan Helsingin kirjamessujen LONNA -salissa Torstaina 27.10.  klo 14.30. Kustannus Aarni julkaisee voittajateksteistä  syksyllä 2023 laajan Rauhantekijä 2022 -teoksen.

Lue alkuperäinen kilpailukutsu:  https://kustannusaarni.fi/kilpailukutsu-rauhantekija-2022/

 

Print Friendly, PDF & Email
close

TILAA AARNIN UUTISKIRJE

Saat tietää ensimmäisenä

Tietosuojalauseke / Hallinnoi